Καλά, έχετε χάσει τελείως την μπάλα

καλά-έχετε-χάσει-τελείως-την-μπάλα-808398

Μια και ζούμε σε μέρες αποθέωσης του ποδοσφαίρου, αποφάσισε και η κυβέρνηση των Συριζανέλ να …παίξει μπάλα, ποδοσφαιροποιώντας τα πολιτικά δρώμενα.

Αντιγράφω αυτολεξεί από το «non paper» που διανεμήθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου προς τα μέσα ενημέρωσης, μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Θεσσαλονίκης Γιώργου Λαζαρίδη, που αποχώρησε από τους ΑΝΕΛ, με αποτέλεσμα να περιορίζεται η κυβερνητική κοινοβουλευτική δύναμη στις 152 έδρες: «Συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη, απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας».

Αν κάποιος είχε την παραμικρή αμφιβολία περί το «τι θέλει να πει ο ποιητής», με αυτή την …εμπνευσμένη ανακοίνωση, ποιους ακριβώς εννοεί ο Θανάσης Καρτερός, διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, ένθεν εκπορεύονται αυτά τα non papers, την απάντηση τη δίνει και πάλι η κυβέρνηση. Πρωί της Τετάρτης, μπορούσε κανείς να δει τις φωτογραφίες των δύο επιχειρηματιών τους οποίους εννοεί, ως χρηματοδότες της «αποστασίας» το Μέγαρο Μαξίμου: Στο πρωτοσέλιδο της απογευματινής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, της «Εφημερίδας των Συντακτών», δίπλα στον τίτλο «Με συνταγή τα Ιουλιανά του ’65» φιγουράρουν τρεις φωτογραφίες σε ασπρόμαυρο «αρνητικό». Των Κυριάκου Μητσοτάκη, Βαγγέλη Μαρινάκη (ο επιχειρηματίας του Πειραιά) και Ιβάν Σαββίδη (ο της Θεσσαλονίκης).

Θα μας τρελάνουν τα κυβερνητικά συνεταιράκια. Καλά ο Μαρινάκης, με τον οποίο έχει ανοικτό πόλεμο ο Καμμένος, αν και τον πρώτο χρόνο της συγκυβέρνησης η σχέση του συγκεκριμένου εφοπλιστή με τον Τσίπρα, και ιδίως με τον «κολλητό» του υπουργό προπαγάνδας Νίκο Παππά, ήταν κάτι παραπάνω από φιλική. Άλλα και ο Σαββίδης; Αυτός που έχει θέσει όλα τα μέσα ενημέρωσής του, έντυπα και ηλεκτρονικά, στην υπηρεσία της συγκυβέρνησης; Η νέα θεωρία είναι ότι ο Ιβάν δεν θέλει να περάσει η συμφωνία με τα Σκόπια, επειδή αυτό είναι αντίθετο προς τη θέληση του Πούτιν, καθώς οδηγεί τη «Βόρεια Μακεδονία» στο ΝΑΤΟ.

Αλλά μην ανησυχείτε όσοι παραμένετε ακόμη οπαδοί των Συριζανέλ. Αυτοί που καταγγέλλουν τους άλλους για «σχέδιο αποστασίας», ανακοινώνουν με οκτάστηλο της άλλης επίσημης φωνής τους, της νέας «Αυριανής», ή «Kontra News», τι μεθοδεύουν οι ίδιοι: «Επιταχύνεται η διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας – οκτώ βουλευτές των Ανεξάρτητων και από τα κόμματα της Κεντροαριστεράς, έτοιμοι να προσχωρήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ».

Χρονικό μιας προαναγγελθείσας αποστασίας. Που θα είναι «αριστερή», άρα «καλή». Όμορφος κόσμος με… «ηθικό πλεονέκτημα».

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

www.massavetas.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου