Κακοστημένο κομματικό πανυγηράκι

Τελευταία ενημέρωση: 2018-06-26, 13:36:29
Κακοστημένο κομματικό πανυγηράκι

Αν ήσασταν κ. Πρόεδρε πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, και αν η ρύθμιση αποπληρωμής, και όχι μείωση του χρέους, που σας παραχώρησαν οι δανειστές ήταν πράγματι εθνικό επίτευγμα, θα τη γιορτάζατε μαζί με όλους τους Έλληνες. Αλλ’ επειδή η απάντηση και στα δύο αυτά «αν» δεν είναι θετική, στήσατε στο Ζάππειο ένα περιορισμένης εμβέλειας πανηγυράκι, στο τελείως «μεταξύ σας». Αγκαλιά εσείς και ο Καμμένος. Και παρατεταγμένοι, ως γλάστρες, ως χειροκροτητές τε και κεκράκτες, οι συνήθεις ύποπτοι. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, που ψηφίζουν πειθηνίως και μονίμως «ναι σε όλα». Όχι βεβαίως διότι πιστεύουν αυτά που ψηφίζουν, αλλά διότι δεν αντέχουν στην ιδέα να βρεθούν εκτός Βουλής. Να χάσουν τα προνόμιά τους. Να έχουν την τύχη των Λαφαζάνη, Στρατούλη, Βαλαβάνη και των άλλων πρώην διαφωνούντων του κόμματός σας.

Μασκαρεύετε σε μέγα επίτευγμα αυτό το οποίο επιτύχατε. Διό και επ’ ολίγον μασκαρευθήκατε και εσείς, φορώντας τη γραβάτα του Τζανακόπουλου, για να μας πείσετε ότι τάχα επιτύχατε τον στόχο, δηλαδή τη μείωση του χρέους. Γιατί όλη αυτή η καθαρώς κομματική φιέστα, την οποία υπερπρόβαλλε η κομματική σας παραδουλεύτρα της ΕΡΤ και τα υπόλοιπα παπαγαλάκια σας; Τι ακριβώς εορτάζατε, και μας καλούσατε να το εορτάσουμε και εμείς;

Μήπως το γεγονός ότι είσθε Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ στη σύγχρονη ιστορία αυτού του τόπου, ο οποίος, προκειμένου να του δώσουν αυτά τα ψιχία της επιμήκυνσης του χρέους, για να μπορεί να κάνει αυτή την κωμική παράσταση με τη γραβάτα, έδωσε ως αντάλλαγμα ΤΗΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΥΨΟΥΣ 25 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ;

Ακόμη και μετά τη χρεοκοπία επί πρωθυπουργίας Χαριλάου Τρικούπη, του εκφωνήσαντος τιμίως και ευθέως το «δυστυχώς επτωχεύσαμεν», τέτοια υποθήκευση δημοσίας περιούσιας δεν μπόρεσαν να επιτύχουν οι τότε δανειστές μας. Υποθηκεύθηκαν και δεσμεύθηκαν τα έσοδα από την πώληση μονοπωλιακών προϊόντων όπως το αλάτι, τα σπίρτα, το οινόπνευμα και τα έσοδα από τα διόδια του ισθμού της Κορίνθου. Όχι δημόσια περιουσία που παρέχει στους δανειστές το δικαίωμα κατασχέσεων, αν κάτι πάει στραβά στην αποπληρωμή του χρέους.

Αν αυτά τα ανταλλάγματα σας κάνουν …υπερήφανους και χαρούμενους σήμερα, ετοιμασθείτε για ανώμαλη προσγείωση αύριο. Και εσείς και οι 153 χειροκροτητές και κεκράκτες σας, πολλοί των όποιων κρύβονται ήδη από τις εκλογικές τους περιφέρειες, από τους ψηφοφόρους τους.

 

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

www.massavetas.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
6
=