Παράδεισος για μαυραγορίτες

παράδεισος-για-μαυραγορίτες-416551

Είναι πράγματι κραυγαλέα τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ) για την πορεία των τιμών προϊόντων και υπηρεσιών στη χώρα μας. Στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η χώρα μας παραμένει πρωταθλήτρια στην ακρίβεια μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα ποσοστά ανόδου των τιμών σε διάφορα αγαθά πρώτης ανάγκης, από τα τρόφιμα ως τα είδη ένδυσης και υπόδησης, και από τις ηλεκτρικές συσκευές ως τα καύσιμα, πορεύονται συνεχώς προς τα άνω λες και ο λαός ετούτος γίνεται κάθε μέρα και πλουσιότερος και μπορεί να πληρώνει ακριβότερα.

Είναι μια θλιβερή πραγματικότητα που καταγράφει το δράμα του μέσου οικογενειάρχη στην Ελλάδα. Του ανθρώπου που συνθλίβεται ανάμεσα σε δυο μυλόπετρες. Από τη μια η συνεχής μείωση εισοδημάτων με τις περικοπές μισθών και συντάξεων. Και από την άλλη η επιδρομή των τιμών. Πότε γενική, με την αύξηση του ΦΠΑ και πότε ειδική, κατά προϊόν ή υπηρεσία, από έναν επιχειρηματικό κόσμο που δείχνει να διαπνέεται από το σύνδρομο του μαυραγορίτη. Τώρα που μας βρίσκει στην ανάγκη, σφίγγει τη θηλιά περισσότερο, ακολουθώντας το δόγμα «ο θάνατός σου, ο πλουτισμός μου».

Βεβαίως τον πρώτο λόγο έχει το ίδιο το κράτος. Που δίνει το παράδειγμα με τις ανατιμήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ. Αλλά η μεγάλη ληστεία γίνεται από τις πολυεθνικές αλυσίδες που πουλάνε στη χώρα μας κατά πολύ ακριβότερα τα ίδια προϊόντα που προσφέρουν σε χαμηλότερες τιμές στους καταναλωτές άλλων χωρών. Και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στις είκοσι μέρες που απέμειναν ως το τέλος του χρόνου, μιας και ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μας υποσχέθηκε ότι ως το τέλος Δεκεμβρίου θα τους έχει γονατίσει όλους αυτούς τους διεθνείς και εντόπιους μαυραγορίτες.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, μας είχε υποσχεθεί ότι θα τους κάνει τη ζωή τους κόλαση. Και ότι θα αναγκασθούν να σηκώσουν τα χέρια ψηλά. Απομένει να δούμε αν εκτός από τον «Μανώλη» της παροιμίας, ανώγια και κατώγια κτίζει και ο Μιχάλης. Για την ώρα το μόνο που βλέπουμε είναι ότι ετούτος ο τόπος έχει καταστεί παράδεισος για τους σύγχρονους μαυραγορίτες.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου