Τα εν Τήλω «θαύματα» και θαυμαστά

τα-εν-τήλω-θαύματα-και-θαυμαστά-53124

Η πασχαλιάτικη επίσκεψή σας στην Τήλο, κ. Πρόεδρε, είχε τρία στοιχεία. Δεν θα σταθώ ιδιαιτέρως στο τρίτο, το περίεργο, αλλά και δεν μπορώ να μην το επισημάνω. Εμφανισθήκατε, οικογενειακώς στην ακολουθία του επιταφίου ως καλοί χριστιανοί. Διότι προφανώς αυτό σας εισηγήθηκαν οι αρμόδιοι για τη διαμόρφωση της δημόσιας εικόνας σας. Οι οποίοι είναι τόσο άσχετοι, ώστε δεν σας ενημέρωσαν ότι στον Επιτάφιο δεν πάμε με άσπρα κεριά. Ας είναι. Αλλά μου μένει η απορία: Όταν κάποιος ο οποίος αρνείται τα βασικά μυστήρια της Εκκλησίας, όπως ο γάμος και η βάπτιση των παιδιών του, εμφανίζεται ξαφνικά σε μια ακολουθία, με ύφος κατανυκτικό και με τις τηλεοπτικές κάμερες σε επιφυλακή, τι ακριβώς παριστάνει; Τον άσωτο που επιστρέφει στους κόλπους της Εκκλησίας ή τον υποκριτή πολιτικάντη, που τη θυμήθηκε οψίμως καθώς έχουμε μπει σε μακρά προεκλογική περίοδο;

Κρατώ κυρίως το θετικό στοιχείο από τις μικρές πασχαλινές σας διακοπές. Ότι δηλαδή επιλέξατε να επισκεφτείτε ένα μικρό ακριτικό νησί του Αιγαίου. Την όμορφη Τήλο. Δηλαδή μια περιοχή που ζει αυτή την περίοδο υπό το άγχος του κινδύνου ενός «ατυχήματος», καθώς οι τουρκικές προκλήσεις, πάνω από τα μικρότερα νησιά της περιοχής έχουν καταστεί πλέον μόνιμες και όλο και πιο επικίνδυνες, όπως φάνηκε με το περιστατικό πάνω από τη νησίδα Ρω.

Κατά τα λοιπά, εκείνα που μας είπατε από την Τήλο, σε ένα τηλεοπτικό πλάνο που μας θύμιζε την ένταξη μας στο ΔΝΤ και την ανακοίνωση του θλιβερού γεγονότος από τον Γιώργο Παπανδρέου στο Καστελλόριζο, απομένει να αποδειχθεί αν είναι και αληθινά.

Για την ώρα, απέναντι στην κομπορρημοσύνη σας ότι τάχα, με τη δική σας πολιτική, αναστήθηκε η Ελλάδα στα πόδια της, μπορεί ο καθένας να κάνει τις δικές τους σκέψεις και εκτιμήσεις. Αξιολογώντας πρωτίστως την ειλικρίνεια του ισχυρισμού ότι η πολιτική που ακολουθείτε είναι η «δική» σας πολιτική, δηλαδή η πολιτική που μας παρουσιάζατε ως «αριστερή» πριν αναλάβετε την εξουσία.

Δεν ξέρω πόσο μεγάλο είναι το ποσοστό των αμνημόνων και ακρίτων, στους οποίους μάλλον απευθύνεσθε. Αλλά όλοι οι άλλοι μάλλον καγχάζουν με τέτοιους ισχυρισμούς. Διότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η πολιτική που εφαρμόσατε είναι της Μέρκελ και του Σόιμπλε, της Λαγκάρντ και του Ντράγκι, του Σαμαρά και του Βενιζέλου. Και μόνον αριστερή δεν είναι.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

www.massavetas.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου