Παραμένω αθεράπευτα αισιόδοξος

παραμένω-αθεράπευτα-αισιόδοξος-416551

 

Αισιοδοξώ κ. Πρόεδρε ότι απόψε, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, όσο δυσάρεστα και αν είναι για σας, αφού πάντοτε οι τοπικές εκλογές είναι μια ευκαιρία διαμαρτυρίας για τους πολίτες, θα αφήσετε στην άκρη τις απειλές περί πρόωρων εκλογών. Και, κατά την συνήθη ελληνική πρακτική, θα θεωρήσετε και εσείς όπως και όλοι οι άλλοι ότι «κερδίσατε τη μάχη». Ότι «πετύχατε τους στόχους σας».

Αισιοδοξώ ότι αντί να περάσετε απέναντι, στο προεδρικό μέγαρο, με μια αυτοκαταστροφική εισήγηση από την οποία το πιθανότερο είναι να προκύψει κυβερνητική αστάθεια που θα οδηγήσει τον τόπο σε χειρότερες περιπέτειες, θα περιοριστείτε σε μια μικρή διαδρομή ως το Ζάππειο, όπου θα δηλώσετε απλώς ότι «πήρατε το μήνυμα» των πολιτών και ότι θα το λάβετε σοβαρά υπόψη σας.

Αισιοδοξώ ότι υπάρχουν τόσα αποθέματα κοινού νου, εκεί στο υπεράνω κυβέρνησης και κόμματος… αυτοκρατορικό συμβούλιο με τον Ραγκούση, τον Παπακωνσταντίνου, τον Γερουλάνο και την Βάρτζελη, ώστε να αντιληφθείτε ότι δεν πας σε μια νέα εκλογική αναμέτρηση την επομένη μιας αποδοκιμασίας, χωρίς προηγουμένως να έχει κάνει κάτι για να αλλάξεις το κλίμα.

Αισιοδοξώ ότι γνωρίζετε αρκετά καλά την ελληνική πολιτική ιστορία. Τόσο ώστε να μην έχετε ψευδαισθήσεις ότι ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα καθιστούσε υποχρεωτική μια κυβέρνηση συνεργασίας θα ήταν… γιατρικό για την άρρωστη οικονομία μας. Οι μνήμες, με τις ολέθριες συνέπειες της παραλυτικής διακυβέρνησης του «οικουμενικού» σχήματος υπό τον σοφό καθηγητή Ζολώτα, είναι αρκετά νωπές. Ώστε δεν επιτρέπεται να σας διαφεύγουν.

Αισιοδοξώ κ. Πρόεδρε ότι είστε πράγματι μαχητής, και δρομέας αντοχής, όπως προβάλλεστε. Και ότι δεν αναζητάτε αφορμή να πετάξετε και εσείς την καυτή πατάτα ή την βόμβα, σε άλλα χέρια όπως έκανε ο προκάτοχός σας, και να λακίσετε.

Αισιοδοξώ ότι ζω σε μια χώρα όπου μπορώ να επιλέγω ελεύθερα τον δήμαρχο της προτίμησής μου, χωρίς να με περιμένει στη γωνία κάποια εξ ύψους τιμωρία. Και όπου δεν μου «παραχωρήθηκε» το δικαίωμα να εκλέγω και περιφερειάρχη υπό τον όρο να είναι αρεστός στην εκάστοτε κυβέρνηση και μόνο.

Αισιοδοξώ ότι, όπως εγώ και ο κάθε πολίτης θα πράξουμε το κατά συνείδηση και κρίση χρέος μας απέναντι στα παιδιά μας, θα πράξετε και εσείς το δικό σας απέναντι στην πατρίδα.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου