Ξέρετε ποιους ασκούς ανοίγετε;

ξέρετε-ποιους-ασκούς-ανοίγετε-416551

Ας υποθέσουμε κ. Πρόεδρε ότι την νύκτα της 7ης Νοεμβρίου δεν είστε καθόλου ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Και τότε τι κάνουμε; Ανοίγουμε το χρυσό οδηγό; Κάνουμε απλώς την αυτοκριτική μας, παραδεχόμαστε τα λάθη μας και αρχίζουμε αμέσως αλλαγή πολιτικής και ενδεχομένως προσώπων; Ή πάμε για εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου;

Φαίνεται ότι εσείς που είστε πιο σοφοί, από όσο μπορεί να αντέξει το δικό μου το μυαλουδάκι, έχετε ήδη αποφασίσει ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα στήσετε κάλπες μεσούντος του Δεκεμβρίου.

Μπράβο, μπράβο, ωραία περίοδο διαλέξατε.

Να πέσει η πορεία του Πολυτεχνείου μέσα στην προεκλογική περίοδο. Να ευφρανθεί η ψυχή όσων κάθε φορά καραδοκούν να την μετατρέψουν σε κόλαση, καθώς τώρα θα έχουν ισχυρότερα κίνητρα να δράσουν. Να χορτάσουμε… ψησταριές τραπεζών, καταστημάτων, αυτοκινήτων, και ό,τι άλλο λαχταράτε.

Να πέσει το μνημόσυνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου μέσα στο απόγειο της προεκλογικής περιόδου. Με τους Αλαβάνους, δικαιωμένους -ό,τι και αν πάρουν θα θεωρήσουν εαυτούς νικητές- να κηρύσσουν την νέα «εξέγερση του Δεκέμβρη». Κατά του μνημονίου αυτή τη φορά. Και με τις «μετωπικές οργανώσεις» που συντηρούν πολιτικά το «αντάρτικο πόλεων» των θολωμένων μυαλών, να αισθάνονται ότι έχουν τη χρυσή ευκαιρία για την μεγάλη ανατροπή.

Και αφού καεί ο τόπος, αφού τα επιτόκια των αγορών που ξαναγύρισαν σε διψήφιο δείκτη με την εξυπνάδα της εκλογολογίας, θα συνεχίσουν την καταστροφική πορεία τους, οι πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες, για τρίτη φορά μέσα σε τρία χρόνια, με την ίδια κωμική δικαιολογία: Για τρίτη φορά, ένας πρωθυπουργός, με νωπή εντολή, θα τους ζητά να ανανεώσουν την εντολή τους για να μπορέσει να ασκήσει την πολιτική του.

Και μάλιστα, τούτη τη φορά, ένας πρωθυπουργός με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Αν αυτοί οι άτιμοι οι Έλληνες που συνηθίζουν, στην μακραίωνα ιστορία μας, λιγότερο να υπερψηφίζουν και περισσότερο να καταψηφίζουν, δεν ανεβάσουν αλλά κατεβάσουν τα ποσοστά και τις έδρες σας, τι θα κάνετε; Θα ξαναστήνετε κάλπες μέχρι τελικής πτώσεως; Ή θα οδηγηθούμε σε ένα κυβερνητικό συνασπισμό… μνημονιακών και αντιμνημονιακών, που θα κληθεί να εφαρμόσει το μνημόνιο και, φυσικά, θα διαλυθεί στην πρώτη ευκαιρία;

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου