Μυαλό κουκούτσι;

μυαλό-κουκούτσι-416551

Μπα; Τι μου λέτε; Ώστε τα σπρεντ πήραν ξανά τον ανήφορο, μόλις ο πρωθυπουργός της χώρας έστησε όλη αυτή την παράσταση για να επισημοποιήσει την εκλογολογία; Να κραυγάσει προς την οικουμένη άπασα ότι η χώρα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο πολιτικής αστάθειας; Μα τι μου λέτε; Αδυνατώ να το πιστεύσω.

Κανονικώς θα έπρεπε να συγκλονιστούν οι “αγορές” και οι ανά την υφήλιο επενδυτές και να σπεύσουν να αγοράζουν ελληνικά ομόλογα, να πέσουν τα σπρεντ και να ανοίξουν όλοι οι παγκόσμιοι κρουνοί σε μια διαρκή ροή επενδύσεων.

Υποθέτω ότι αυτοί οι φωστήρες, είτε είναι πολιτικοί σύμβουλοι, είτε επιφορτισμένοι με την επικοινωνιακή σας πολιτική, έχουν ένα κουκούτσι μυαλού και κοινής λογικής, ώστε να μπορούσαν να προβλέψουν ότι μόνο καλό δεν θα μπορούσε να προσφέρει στη διεθνή εικόνα της χώρας, αυτή η τεράστια γκάφα, στην οποία σας οδήγησαν κ. Πρόεδρε.

Αλλά αν αυτοί δεν είχαν μυαλό, και σας έκαναν τέτοιες εισηγήσεις χωρίς να καταλαβαίνουν τι θα ακολουθήσει, εσείς, ως υπεύθυνος ηγέτης, δεν την είδατε την “πατάτα”; Ότι συρθήκατε σε μια κίνηση που θυμίζει την κλωτσιά της αγελάδας; Μας αρμέγετε πολύ έντονα όλο αυτόν τον χρόνο. Και ξαφνικά δώσατε μια κλωτσιά και χύσατε όλο το γάλα.

Ζητώ συγνώμη από τους αναγνώστες που θα το πω έτσι, αλλά …χεστήκανε οι αγορές αν είναι κατά του μνημονίου ο Σαμαράς, η Αλέκα, ο Αλέξης και ο Αλέκος. Και καρφί δεν τους καίγεται αν έλθει πρώτος ή αν εκλεγεί τελικά ο Δημαράς Εκείνοι ήξεραν, ως τώρα, ότι υπάρχει μια ισχυρή κυβέρνηση,με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που έχει τη βούληση να πάρει μέτρα ακόμη και να είναι αντιδημοφιλή, δυσάρεστα, ή ακόμη και άδικα.

Τώρα πληροφορούνται επισήμως ότι αυτή η κυβέρνηση “σήμερα είναι, αύριο ίσως δεν είναι”. Γιατί βέβαια δεν είναι τόσο ανόητοι να πιστέψουν ότι αν πάτε σε πρόωρες εκλογές θα κάνετε περίπατο και θα εξασφαλίσετε ακόμη πιο άνετη πλειοψηφία.

Βρείτε επειγόντως τρόπο να διασκεδάσετε τις εντυπώσεις, να αλλάξετε την εικόνα που, ως μη όφειλε, μόνος σας δημιουργήσατε Όχι γιατί με καίει τι θα κάνει το κόμμα σας. Αλλά γιατί με πονάει τι θα πληρώσει ο τόπος, εμείς και τα παιδιά μας.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου