Χρυσός οδηγός για… ληστές

χρυσός-οδηγός-για-ληστές-416551

Αλλη εξυπνάδα πάλι ετούτη. Θα καταπολεμήσουν λέει τη φοροδιαφυγή επειδή θα δημοσιοποιούν στο διαδίκτυο τα εισοδήματα όλων των φορολογούμενων.

Στα σοβαρά σας άνθρωποι, περιμένετε ότι αυτοί που επιδίδονται σε φοροδιαφυγή αποκρύπτοντας εισοδήματα, αυτοί που δουλεύουν με μαύρο χρήμα, θα κοκκινίσουν από ντροπή επειδή θα εμφανίζονται με χαμηλό εισόδημα και θα σπεύσουν να ομολογήσουν και να επανορθώσουν;

Ας μας πει κάποιος από αυτούς τους φωστήρες που σκέφτηκαν αυτή τη φάμπρικα ποιον ακριβώς σκοπό θα εξυπηρετήσει. Και αν αυτός ο σκοπός είναι υπέρτερος της νομοθετημένης προστασίας του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων.

Φοβάμαι ότι το μόνο πρακτικό αποτέλεσμα αυτής της εξυπνάδας θα είναι να αποκτήσουν έναν «χρυσό οδηγό» οι συμμορίες και οι μεμονωμένοι εγκληματίες. Να ξέρουν οι ληστές και οι διαρρήκτες πού υπάρχει καλό εισόδημα ώστε να «μπουκάρουν» στα σωστά σπίτια.

Να γνωρίζουν ποιος έχει τη δυνατότητα να πληρώσει αν του απαγάγουν το παιδί του ή άλλο μέλος της οικογένειάς του, αλλά και ποιος έχει τα «προσόντα» να επιλεγεί ως στόχος εκβιασμού.

Αν το μέτρο αυτό ήταν αποτελεσματικό, θα είχε αποδώσει από παλιότερα, όταν τα εισοδήματα αλλά και οι φόροι που πλήρωνε ο καθένας δημοσιεύονταν σε τόμους. Αλλα το μόνο αποτέλεσμα που είχε ήταν να μαθαίνουμε μερικοί μισθωτοί ότι πληρώνουμε μεγαλύτερο φόρο εισοδήματος από γνωστούς μας μεγαλοεπιχειρηματίες.

Εκτός αν το μέτρο αποβλέπει στην προστασία των μικροσυνταξιούχων. Αν δηλαδή το κάνουν για να στρέψουν τους ληστές και κλέφτες προς αποδοτικότερες κατευθύνσεις, δίνοντάς τους ονόματα, εισοδήματα και διευθύνσεις, ώστε να πάψουν να επιτίθενται σε ηλικιωμένους, τους οποίους κακοποιούν ακόμη και για τριάντα ευρώ.

Με το συμπάθιο, αλλά με τέτοιες πρακτικές αντί να λύσετε προβλήματα, θα δημιουργήσετε άλλα. Αυτές οι «εμπνεύσεις», που όζουν μούχλας, δεν δείχνουν επίγνωση της πραγματικότητας και γνώση σοβαρών μεθόδων αντιμετώπισής της. Πιστοποιούν απλώς ότι εκεί, στην Καραγιώργη Σερβίας, σας έχει ξεφύγει εντελώς η κατάσταση και κάνετε τη μια σπασμωδική κίνηση μετά την άλλη.

Το τι δηλώνει ο καθένας δεν είναι το ζητούμενο. Αλλά να βρείτε ποιοι και πόσα δεν δηλώνουν. Τέτοιο κατάλογο μπορείτε να φτιάξετε;

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου