Οταν ο Τσίπρας επιβεβαιώνει τα περί μεσαζόντων

οταν-ο-τσίπρας-επιβεβαιώνει-τα-περί-με-216738

Τι μάθαμε από τη συζήτηση για την πώληση βλημάτων στους Σαουδάραβες; Εκείνο που κάθε πολίτης θεωρούσε απολύτως βέβαιο. Ότι «έχει λάκκο η φάβα». Ότι ως είθισται -ιδίως δε όταν πρόκειται για συναλλαγές αυταρχικών και τριτοκοσμικών καθεστώτων όπως εκείνα της Μέσης Ανατολής, ένθα το «παζάρι» και η «μίζα» είναι βαθιά ριζωμένες συνήθειες- και στην υπόθεση αυτή υπάρχουν μεσάζοντες.

Θα περάσουν ενδεχομένως πολλά χρόνια για να μάθουμε, εφόσον βεβαίως η συμφωνία του Καμμένου με τον… εκπρόσωπο της Σαουδικής Αραβίας, Βασίλειο Παπαδόπουλο, υλοποιηθεί, αν ο συγκεκριμένος μεσολαβητής ήταν ένας… μοναχοφαγάς. Αν δηλαδή ό,τι απεκόμισε από αυτή την παροχή των υπηρεσιών του, το κράτησε ολόκληρο για τον εαυτό του, ή αν, όπως είναι καθιερωμένο σε τέτοιες περιπτώσεις, έδωσε σε οποιονδήποτε το «δωράκι» του.

Μην ξεχνάμε ότι για να φτάσει ο Τσοχατζόπουλος να καθίσει στο σκαμνί και να πάει φυλακή, χρειάσθηκαν αρκετά χρόνια. Πρωτίστως δε να χάσει τη βουλευτική ασυλία του και να περιέλθει στην αρμοδιότητα των φυσικών δικαστών. Διότι οι… πολιτικοί «δικαστές», όταν είχε συσταθεί μια ακόμη «εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή», τον είχαν απαλλάξει πάσης κατηγορίας. Τον απέδωσαν «λευκό» στην κοινωνία. Αλλά η κοινωνία, οι πολίτες, δεν το κατάπιαν. Και ο παρά μια ψήφο πρωθυπουργός, δεν βγήκε καν βουλευτής. Οπότε τον τσίμπησαν οι ανακριτές.

Εκείνο λοιπόν, το μοναδικό «νέο», που μάθαμε από τον πρωθυπουργό, που πήρε επάνω του τον Καμμένο εις εφαρμογήν του «κράτα με να σε κρατώ»… για να μείνουμε στις καρέκλες μας, είναι ακριβώς η επιβεβαίωση του ότι και στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει πόλεμος μεσαζόντων. Οι οποίοι βεβαίως δεν σκοτώνονται να προσφέρουν υπηρεσίες για την ψυχή των αποθαμένων τους.

Αυτή ήταν η μόνη αποκάλυψη του κ. Τσίπρα. Ότι για τη δουλειά αυτή ενδιαφερόταν και άλλος μεσάζοντας. Κάποιος Σφακιανάκης από την Κρήτη. Με τον υπαινιγμό ότι με τον εν λόγω «έπαιζε» ο πρεσβευτής μας στο Ριάντ. Επιβεβαίωσε δηλαδή ότι για την προμήθεια αυτή υπάρχει μίζα. Που διεκδικούν μεσάζοντες. Εκπροσωπούντες διαφορετικά μέλη, από τα αναρίθμητα, της βασιλικής οικογένειας των Σαούντ. Μερικά των οποίων, κρατούνται ήδη για διαφθορά.

Όσοι περιμένατε από έναν «αριστερό» πρωθυπουργό να πιάσει την «πάσα» του δικού του βουλευτή Νίκου Φίλη, και να ανακοινώσει «δεν πουλάμε όπλα στους δολοφόνους του λαού της Υεμένης», χάσατε. Τα θύματα σφαγών δεν έχουν να δώσουν τίποτε.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου