Μήπως είστε… μετανάστες;

μήπως-είστε-μετανάστες-492395

Συγνώμη, εσείς τώρα προσγειωθήκατε σε τούτο τον τόπο; Ως τώρα πού ζούσατε; Σε άλλον πλανήτη; Τι μας παριστάνετε τους έκπληκτους, για το πόσο μεγάλα είναι τα χρέη, τα ελλείμματα, τα δάνεια και οι ζημίες των ΔΕΚΟ; Δεν τα ξέρατε τόσα χρόνια; Δεν είναι αποτέλεσμα και των δικών σας ετών διακυβέρνησης;

Αφού κάνατε τον κόπο να μαζέψετε και να διοχετεύσετε στα μέσα ενημέρωσης στοιχεία για όλα αυτά, συν τους «προκλητικούς μισθούς» στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών ή τις ποικιλώνυμες εταιρίες περί τους σιδηροδρόμους, γιατί δεν κάνατε έναν ακόμη;

Γιατί δεν μας δίνετε μια ανάλυση, χρόνο με το χρόνο, να δούμε ποιες χρονιές και με ποιες κυβερνήσεις δόθηκαν οι αυξήσεις που διαμόρφωσαν αυτούς τους προκλητικούς μισθούς, ποιες χρονιές συνάφθηκαν αυτά τα δάνεια με εγγύηση του δημοσίου, ποιες χρονιές έγιναν οι διορισμοί όλων αυτών που σήμερα κρίνονται πλεονάζον προσωπικό και από ποιους.

Με το συμπάθιο αλλά δεν είστε φρέσκοι μετανάστες σε τούτο τον τόπο. Τον κυβερνάτε, με διακοπές, τα είκοσι χρόνια της τελευταίας τριακονταετίας. Άλλοτε τον «αλλάζετε», άλλοτε τον «εκσυγχρονίζετε» και τώρα τον «σώζετε». Αλλα πάντως τον κυβερνάτε με τον δικό σας τρόπο. Οπότε όλα αυτά που μας παρουσιάζετε ως νοσηρά φαινόμενα, είναι κυρίως δικά σας έργα. Δικά σας «ψωμιά».

Αυτές τις ένδεκα ΔΕΚΟ που χρωστάνε τόσα δισεκατομμύρια δεν τις διοικούσε η χήρα που της κόβετε τη σύνταξη. Δικά σας πολιτικά στελέχη τις διοίκησαν. Τα «δικά σας παιδιά», πότε πράσινα και πότε γαλάζια, δεν τα διόρισε ο νέος που σπούδασε, πήρε και μεταπτυχιακό και τώρα μαραζώνει στην ανεργία. Εσείς τα διορίσατε αν και γνωρίζατε ότι πλεονάζουν.

Αν δεν μπορείτε να δώσετε τις λύσεις που επιβάλλονται, ξεκαθαρίζοντας την κατάσταση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τουλάχιστον μην προκαλείτε την νοημοσύνη μας παριστάνοντας ότι είστε… διαγνωστική μονάδα.

Το ότι το σώμα των ΔΕΚΟ νοσεί βαρύτατα, δεν είναι «είδηση» για μας, για τους πολίτες, που πληρώνουμε και θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε ακριβά αυτή τη νοσηρότητα. Όταν όμως εσείς επιχειρείτε να εμφανισθείτε εντυπωσιασμένοι, σαν να μαθαίνετε μόλις τώρα τα κακά μαντάτα, δεν καταφέρνετε τίποτε άλλο παρά να μας εξοργίζετε. Κόψτε αυτές τις επικοινωνιακές «εξυπνάδες». Δεν θα σας βγουν σε καλό.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου