Πολλή πολιτική… χλωρίνη πέφτει

πολλή-πολιτική-χλωρίνη-πέφτει-494177

Πολύ φοβάμαι ότι έχουμε χάσει το μπούσουλα σε τούτο τον τόπο.

Ακούσαμε όλοι τις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωζώνης κ. Γιούνκερ, που είπε ότι όλοι γνώριζαν κατά πού πάει η Ελλάδα με τις σπατάλες και τα συνεχή θαλασσοδάνειά της. Αλλά έκαναν το κορόιδο, κυρίως η Γερμανία και η Γαλλία, διότι με τα δανεικά που παίρναμε αγοράζαμε δικά τους προϊόντα και υπηρεσίες, ενισχύοντας τις δικές τους οικονομίες.

Απλά πράγματα, που τα έχει πει και ο ηγέτης των Πρασίνων στην Ευρωβουλή Κον Μπεντίτ, κυρίως για το πώς μέσω του ΝΑΤΟ αλλά και απευθείας πολιτικών πιέσεων, οι μεγάλοι εταίροι μας έχουν φορτώσει την Ελλάδα με χρέη για να εξοπλίζεται όσο καμιά άλλη χώρα, σε σχέση με τις οικονομικές της δυνατότητες, στην Ευρώπη.

Πράγματα που η μικρή αυτή στήλη έχει περιγράψει επιμόνως από το ξέσπασμα της κρίσης. Αλλά και πολύ πριν από αυτήν. Όταν μας υποχρέωναν σε αλόγιστες δαπάνες με την τρομοκρατική επιχείρηση ότι είμαστε τάχα ανασφαλής χώρα κατά την περίοδο προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων. Όταν μας φόρτωναν οι διάφορες SAIC τα άχρηστα συστήματα τους, χρήσιμα μόνο για τα ημεδαπά σαΐνια που εισέπραξαν τις μίζες. Και ακόμη περιμένουμε να τα «τσιμπήσει» καμιά… εξεταστική.

Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί κοκορεύεται ο κ. Σαμαράς ότι τάχα οι δηλώσεις του κ. Γιούνκερ τον δικαιώνουν. Αν δεν κάνω λάθος ο πρόεδρος της Ευρωζώνης περιέγραψε μια πραγματικότητα που δεν αφορά ετούτη τη χρονιά, αλλά όσα προηγήθηκαν. Και αυτά βαρύνουν εξ αδιαιρέτου και τις πράσινες και τις γαλάζιες κυβερνήσεις. Τουλάχιστον της τελευταίας δεκαετίας.

Την υποχρέωση να σέβονται την νοημοσύνη μας δεν την έχουν μόνο εκείνοι που μας κυβερνούν. Αλλά και εκείνοι που μας κυβέρνησαν και ζητούν την ευκαιρία να μας κυβερνήσουν και πάλι. Και δεν δείχνει καμιά τέτοια διάθεση σεβασμού των πολιτών αυτή η προσπάθεια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μας πείσει ότι ο λαός… αδίκησε το κόμμα του, στέλνοντας το στην αντιπολίτευση και ότι όλα ήσαν καλώς καμωμένα επί των ημερών της δικής τους διακυβέρνησης.

Κάντε λίγο κράτει στην κατάχρηση των… λευκαντικών κ. Σαμαρά. Διότι ενίοτε αντί να καθαρίσουν τους λεκέδες καίνε και το ύφασμα.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου