Ή «θεόστραβοι» ή ψεύτες

ή-θεόστραβοι-ή-ψεύτες-495301

Μας έλεγαν ότι προϋπολογισμός του 2011 θα είναι «αναπτυξιακός». Και κατατέθηκε ήδη το προσχέδιο. Αλλά αντί αναπτυξιακού πνεύματος, όζει εισπρακτικής και μόνο νοοτροπίας.

Παραλλήλως μας έρχεται εκ Βρυξελλών η προειδοποίηση ότι τα πράγματα μπορεί να γίνουν χειρότερα, αφού ενδέχεται η έρευνα που κάνουν οι απεσταλμένοι της Eurostat να διαπιστώσει ότι το έλλειμμα της περιόδου 2006-2009 είναι ακόμη μεγαλύτερο από αυτό που γνωρίζουμε και βάσει του οποίου έχουν διαμορφωθεί οι όροι του μνημονίου.

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση προκαλούν την νοημοσύνη μας, καθώς διαμορφώνουν τον πολιτικό τους λόγο, τα συνθήματα και τους σχεδιασμούς τους, κάνοντας ότι δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα. Αλλά δεν ξεγελούν πια τους πολίτες. Τουλάχιστον όχι εκείνους που επιμένουν να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά, που δεν εθελοτυφλούν.

Η κυβέρνηση μέσω του σχεδίου προϋπολογισμού μάς εμφανίζει περίπου ως μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική το ότι θα νομιμοποιηθούν τα περίφημα «φρουτάκια». Πού στηρίζεται όλο αυτό; Στην προσδοκία ότι θα γίνουν επενδύσεις από τους νονούς του τζόγου, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και θα γίνουν τα φρουτάκια πηγή εσόδων για το κράτος.

Δηλαδή όλα στηρίζονται στην επιδεικτική άγνοια της πραγματικότητας. Διότι τα «φρουτάκια» είναι ήδη εδώ. Δεν περιμένουν την ψήφιση του προϋπολογισμού. Απλώς οι κυβερνώντες, τόσο οι σημερινοί όσο και οι προηγούμενοι, έκαναν και κάνουν ότι δεν βλέπουν την πραγματικότητα. Ότι δηλαδή οι γειτονιές είναι ήδη γεμάτες από αυτά τα… απαγορευμένα μίνι καζίνα.

Οι προηγούμενοι έκαναν «στραβά μάτια». Προφανώς επειδή από εκεί εκπορεύεται άφθονο μαύρο χρήμα που ταΐζει πολύ κόσμο. Από αστυνομικά όργανα έως και πολιτικούς. Ενώ οι σημερινοί δεν μπορούν να κάνουν στραβά μάτια επειδή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενδιαφέρεται για την… ελευθερία των «λαϊκών καζίνων» και ένα μήνα πριν από την κυβερνητική αλλαγή καταδίκασε την Ελλάδα να πληρώνει 990.000 ευρώ κάθε μήνα, για όσο ακόμη θα απαγορεύει -θεωρητικά βεβαίως- τα «φρουτάκια».

Όσο για την Ν.Δ. δεν ξέρω αν είναι για γέλια η για κλάματα όλο αυτό το «οπλοστάσιο» του κ. Σαμαρά, όταν επιμένει ότι το έλλειμμα ήταν μικρότερο αλλά το «φούσκωσε» το ΠΑΣΟΚ. Τώρα θα καταγγείλει άραγε την Eurostat ότι το ανεβάζει για να… εκθέσει τη Νέα Δημοκρατία;

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Άγνοια της πραγματικότητας ή συνειδητή διαστρέβλωση; Πάρε το ένα και χτύπα το άλλο.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου