Ο Συνεχιστής... των Πλάτωνος και Περικλέους!

Τελευταία ενημέρωση: 2017-10-19, 13:42:14
Ο Συνεχιστής... των Πλάτωνος και Περικλέους!

Ένας θεός ξέρει τι πρόκειται να ακούσουμε ακόμη δια στόματος Αλέξη Τσίπρα, στη φόρα που έχει πάρει με τις κωλοτούμπες του. Για την ώρα είναι ο μόνος Ευρωπαίος πολιτικός ηγέτης που καθαγιάζει, με τις δηλώσεις του τον Ντόναλντ Τραμπ. Ασφαλώς θα μείνουν στην ιστορία δυο σημεία από τις δηλώσεις του, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου. Το πρώτο είναι η απάντηση που έδωσε όταν ρωτήθηκε αν συνεχίζει να πιστεύει αυτό που έλεγε πριν από τις αμερικανικές εκλογές. Όταν δηλαδή αντιμετώπιζε το ενδεχόμενο της εκλογής του Τραμπ ως ένα κακό το οποίο ευχόταν «να μη μας βρει».

Η απάντηση του συνιστά αποθέωση της κωλοτούμπας:

«Διαπίστωσα από την συζήτηση με τον Πρόεδρο ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει τα πράγματα μπορεί να μοιάζει διαβολικός, αλλά πολλές φορές γίνεται για καλό».Ε, αυτό είναι πράγματι μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Θα μείνει στα χρονικά ως η «εξίσωση Τσίπρα». Ουδείς άλλος, πολιτικός ηγέτης δημοκρατικής χώρας διανοήθηκε ως τώρα να ταυτίσει το διαβολικό με το καλό. Όχι, δεν πρόκειται απλώς για κάποιο «σαρδάμ» από αυτά που ενίοτε ξεφεύγουν από τους πολιτικούς. Είναι απλώς η χειρότερη μορφή επίδειξης αμοραλισμού και κυνισμού.

Στην προσπάθεια του όμως να «γλείψει» εκεί που άλλοτε έπτυε, είπε και πολύ χειρότερα πράγματα: «Μην ξεχνάτε ότι οι αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Είναι μία από τη βασική αξία που διατρέχει την αμερικάνικη κουλτούρα και την αμερικάνικη παράδοση. Αυτών των αξιών συνεχιστής είναι ο σημερινός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ω θεοί των Ελλήνων. Ο Ντόναλντ Τραμπ, συνεχιστής του πνεύματος της Αθηναϊκής Δημοκρατίας. Του Σωκράτους, του Πλάτωνος, του Περικλέους.

Και γιατί όλα αυτά; Πήρε μήπως κάτι σοβαρό και χειροπιαστό, που θα αλλάξει προς το καλύτερο τη ζωή των Ελλήνων; Ώστε να αισθάνεται την ανάγκη να ανταποδώσει με τόσους επαίνους και κοσμητικά;

Δεν πήρε τίποτε άλλο από ευχολόγια, υπέρ της μειώσεως του ελληνικού χρέους -για το οποίο άλλοι αποφασίζουν, όχι ο Τραμπ- των επενδύσεων χωρίς κανένα αντίκρισμα, των ψύχων ημών και άλλα παρόμοια. Αντιθέτως έδωσε μια γενναιόδωρη εργολαβία για την αναβάθμιση των F16, χωρίς να εξασφαλίσει το παραμικρό αντιστάθμισμα. Έδωσε 2,4 δισεκατομμύρια κατά τον Τραμπ και όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Που ο Καμμένος τα κατεβάζει στο 1,1. Ποιον να πιστέψουμε;

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
5
=