Ωστε, λεφτά υπάρχουν;

ωστε-λεφτά-υπάρχουν-500266

Να και κάτι ευχάριστο. Από τον όλο χειρισμό του προβλήματος με τους ιδιοκτήτες αδειών φορτηγών «δημοσίας χρήσεως», δικαιώνεται η επιμονή σας κ. Πρόεδρε ότι «λεφτά υπάρχουν». Αν δεν υπήρχαν πώς θα τάζατε τόσο γαλαντόμως ότι θα τα δώσετε σε εκείνους που έχουν τη δύναμη να πιέζουν;

Λεφτά υπάρχουν όταν υπόσχεστε να διαθέσετε εκατό εκατομμύρια ευρώ, σε μια τριετία, για να «γλυκάνετε» τις οργίλες αντιδράσεις του κ. Τζωρτζάτου, με τις 17 άδειες, και των «συνδικαλιστών» που διαθέτουν από ένα μικρό στόλο ο καθένας.

Λεφτά δεν υπάρχουν για το δώρο των συνταξιούχων, επειδή δεν μπορούν να αποκλείσουν εθνικές οδούς, να επιτίθενται με τις μαγκούρες τους στα αστυνομικά όργανα ή να φωνάζουν στο Σύνταγμα «να καεί το μπουρδέλο η Βουλή».

Λεφτά δεν υπάρχουν για τα παιδιά που ξεκινάνε να μπούνε στη βιοπάλη και τώρα «δικαιούνται» πολύ λιγότερα από εκείνα που ως πέρυσι εσείς θεωρούσατε απαράδεκτα, όταν μιλούσατε για την «γενιά των επτακοσίων ευρώ». Διότι τα παιδιά μας δεν μπορούν να κόψουν την κυκλοφορία καταθέτοντας τα πτυχία τους στο οδόστρωμα της εθνικής οδού.

Λεφτά φυσικά δεν υπάρχουν. Και για να δώσετε αυτά που τάζετε, θα μας φορτώσετε και με άλλα δανεικά, με άλλα χρέη. Αλλά το χειρότερο δεν είναι αυτό. Το χειρότερο είναι το μήνυμα που εκπορεύεται, προς πάσα κατεύθυνση, από αυτούς τους χειρισμούς που κάνετε.

Διότι για μια ακόμη φορά η πολιτεία στέλνει το μήνυμα πως ο μόνος τρόπος για να τείνει ευήκοο ους σε αιτήματα επαγγελματικών ή κοινωνικών ομάδων είναι να έχουν αυτές οι ομάδες την δύναμη να εκβιάσουν, κρατώντας ως όμηρο την κοινωνία, τους υπόλοιπους πολίτες.

Είναι δηλαδή σαν να στέλνετε ένα προσκλητήριο, να απευθύνετε σάλπισμα μάχης, προς τους επόμενους καταληψίες εθνικών οδών, αστικών κέντρων, λιμανιών, σιδηροδρομικών γραμμών κ.λ.π. «Τι κάθεστε, εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Τζωρτζάτος».

Αλλιώς πώς θα τα πάρετε;

Όσο για την αντιμετώπιση της κατάστασης από τον κ. Παπουτσή, ακολουθεί μια πράγματι αξιοθαύμαστη τακτική. Περιμένει να κουραστούν. Να «εκτονωθούν». Μου θυμίζει τον Καραγκιόζη που έλεγε «τι θα κάνουν, θα με δείρουν, θα κουραστούν, θα ιδρώσουν, θα κρυώσουν, θα αρρωστήσουν, οπότε θα σταματήσουν να με βαράνε».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου