Μασάει η γίδα… ταραμά;

μασάει-η-γίδα-ταραμά-417543

Όσο και να σας φαίνεται απίστευτο υπάρχουν και άνθρωποι σε τούτη τη χώρα, στους οποίους η συμφωνία με τους δανειστές, στην όποια σύρθηκε η κυβέρνηση, προκαλεί …ενθουσιασμό. Αν δεν το πιστεύετε ρίξτε μια ματιά στην απογευματινή φιλοκυβερνητική «Εφημερίδα των Συντακτών» και στη δημοσκόπηση την οποία δημοσιεύει. Είναι μια δημοσκόπηση που έγινε από την εταιρία «PRORATA» το διήμερο που ακολούθησε την ανακοίνωση της συμφωνίας. Εκεί λοιπόν θα δείτε, απέναντι σε ένα ποσοστό 67% (δηλαδή δυο στους τρεις Έλληνες) που θεωρούν τη συμφωνία από κακή έως μάλλον κακή, υπάρχει ένα 19% (κάτι λιγότερο από ένας στους πέντε) που τη θεωρεί από καλή έως μάλλον καλή. Με το 14% να μην απαντά.

Η έρευνα καταγράφει και τα …αισθήματα που προκαλεί αυτή η συμφωνία. Με το 62% να δηλώνει ότι του έχει προκαλέσει από «άγχος» έως «απογοήτευση» και «θυμό». Ε, λοιπόν υπάρχει και ένα ποσοστό 1% που δήλωσε ότι του προκαλεί «ενθουσιασμό»! Φαίνεται, οι ερευνητές της εταιρίας θα έπεσαν πάνω στον Φλαμπουράρη ή τον Καρανίκα, αν όχι και στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. Εκτός αν πέρασαν τα σύνορα και έπεσαν πάνω στον Σόιμπλε.

Τα υπόλοιπα ευρήματα, για το πόσο διεύρυνε τη διαφορά της η Νέα Δημοκρατία από τον Σύριζα, πόσο κέρδισαν η Φώφη και ο Κουτσούμπας και πόσο έχασαν ο Καμμένος και ο Λεβέντης, με αφήνουν αδιάφορο. Στέκομαι μόνο σε αυτό που θεωρώ παρήγορο. Στο ότι ο λαός, παρά την ένταση της κυβερνητικής προπαγάνδας, η όποια στην περίπτωση της ΕΡΤ ξεπέρασε τα όρια της προκλητικότητας, «δεν μάσησε».

Είναι η καλύτερη απάντηση, δοσμένη από ένα επικοινωνιακό μέσο που συγκαταλέγεται στα στηρίγματα της κυβέρνησης, στην άλλη προπαγάνδα με την όποια μας βομβάρδισαν μετά από την ισχνή παρουσία κόσμου στη συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε». Ότι τάχα ο λαός δεν κατεβαίνει στους δρόμους να διαμαρτυρηθεί, επειδή κρίνει …θετικά το έργο της κυβέρνησης. Ενώ η μαύρη αλήθεια είναι πως οι πολίτες, μετά την άγρια εκμετάλλευση του φαινομένου των «αγανακτισμένων» από τους σημερινούς εξουσιαστές, παραμένει «κουμπωμένος» απέναντι σε ανάλογες μορφές κινητοποιήσεων.

Λίαν συνοπτικώς, η κατάσταση, ως προς τη στάση των πολιτών απέναντι στο …ροζ σαξές στόρυ που διαφημίζουν οι προπαγανδιστές, περιγράφεται με την παλιά «μαγκίτικη» έκφραση: «Δεν μασάει η κατσίκα ταραμά».

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

www.massavetas.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου