Τώρα, σωθήκαμε

τώρα-σωθήκαμε-496528

Ελεγα κι εγώ, τι μας λείπει, τι μας λείπει… Γιατί φτάσαμε στο σημείο να μεταδίδει το «Asscociated Press» από την Αθήνα ότι «η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής απόθανε», με περιγραφή των κλειστών καταστημάτων που πληθαίνουν σαν τα σβηστά κεριά του Καβάφη, των άνεργων που αυξάνονται πολλαπλασιάζοντας την κοινωνική κατήφεια, και των συνταξιούχων που μετράνε πια και το πενηνταράκι.
 
Για όποιον είχε επίσης την ίδια απορία, «τι μας λείπει», ιδού και η απάντηση: Μας έλειπε ένα ακόμη «συντονιστικό όργανο» σε επίπεδο κυβέρνησης. Στην διαπίστωση αυτή φέρεται να κατέληξε ο πρωθυπουργός. Διό και –αποδεχόμενος εισηγήσεις της επιτροπής ξένων «σοφών» που συνέστησε ο ίδιος το Φεβρουάριο- ετοιμάζεται να μας το κάνει δώρο: Έναν υπερυπουργό με έδρα το Μαξίμου.
 
Προφανώς κάποιοι από τους σοφούς αυτούς συμβούλους, έχοντας κατά νου άλλα πρότυπα διακυβέρνησης, μάλλον μπερδέψανε το εσώρουχο με τη γραβάτα. Τον «Λευκό Οίκο», ένθα πλην του εκάστοτε προέδρου κατοικοεδρεύει και ο πανίσχυρος «προσωπάρχης» του, με το «Μαξίμου». Στο οποίο άλλωστε κατοικοεδρεύει ήδη ο κ. Παμπούκης με ισχυρές συντονιστικές αρμοδιότητες.
 
Έτσι θα έχουμε έναν πρωθυπουργό που εξ ορισμού είναι συντονιστής των πάντων. Έναν αντιπρόεδρο τον κ. Πάγκαλο που ως τώρα συντονίζει, παρακολουθεί, αξιολογεί και βαθμολογεί το έργο των υπουργών, ένα πρωθυπουργικό «δεξί χέρι», τον κ. Χάρη Παμπούκη, που και αυτός παρακολουθεί, επικοινωνεί και συντονίζει. Ε, τώρα θα αποκτήσουμε και τον «υπερυπουργό» με αρμοδιότητες… υπερσυντονιστή.
 
Φοβάμαι πως η όλη υπόθεση θα εξελιχθεί σαν το ανέκδοτο με τον πελάτη που μπαίνει σε ένα πολυκατάστημα ζητώντας μια γραβάτα, τον παραπέμπουν από όροφο σε όροφο, ανάλογα με το αν θέλει μεταξωτή η μάλλινη ή τις χρωματικές προτιμήσεις του, για να φτάσει τελικά στον τελευταίο όροφο να μάθει ότι το κατάστημα… δεν έχει γραβάτες.
 
Στις εύλογες διαμαρτυρίες του «τότε γιατί με ταλαιπωρείτε, από όροφο σε όροφο» η απάντηση είναι: Για να δείτε ότι μπορεί να μην έχουμε γραβάτες, αλλά από οργάνωση και συντονισμό σκίζουμε.
 
Αθάνατε Φωτόπουλε. Κάτι τέτοιες ώρες σε θυμάμαι. Αόοοοματος. Συντονιστές ακούω και συντονισμό δεν βλέπω.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου