Είναι έτοιμοι να πουν και εδώ το «ναι σε όλα»

είναι-έτοιμοι-να-πουν-και-εδώ-το-ναι-σε-438381

Αν σας είχε λείψει ο Κατρούγκαλος, αν είχατε στερητικό σύνδρομο από την απουσία του, καιρός να πάρετε τη δόση σας να ηρεμήσετε. Έδωσε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του κ. Χατζηνικολάου. Και μίλησε για την νέα «σκληρή διαπραγμάτευση», για την «ρύθμιση του χρέους», περί της οποίας παραμυθιάζουν τους αφελείς απομείναντες ψηφοφόρους τους οι προπαγανδιστές των Συριζανέλ. Που ούτε λίγο, ούτε πολύ πάνε να μας εμφανίσουν τον Αλέξη Τσίπρα σε ρόλο Σαμψών, έτοιμο να ισοπεδώσει τα πάντα στην Ευρώπη, ακόμη και με χρήση «βέτο» όπως μας «ενημερώνει» ο πιστότερος απολογητής του. Ποιος άλλος; Ο Κουρής της νέας «Αυριανής».

Οσοι ενδεχομένως φοβηθήκατε ότι ο Αλέξης, ως νέος Σαμψών, θα… γκρεμίσει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, όπως εκείνος τον ναό των Φιλισταίων, αναφωνώντας «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων», μη αποδεχόμενος πλέον να είναι δέσμιος, ησυχάστε. Η απόφαση να κάνουν την πάπια, έχει ήδη ληφθεί. Και αυτήν θέλει να προσφέρει ως καταπότια στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, που τάχα θα έχει άλλη μια «κρίσιμη συνεδρίαση», η ηγεσία του κόμματος. Έχοντας λοιπόν καταστεί κοινωνός των ειλημμένων αποφάσεων, ο μεταξωτός αρχολίπαρος Γιώργος Κατρούγκαλος, έσπευσε να αποκαλύψει «τι μέλλει γενέσθαι»:

«H λογική μας είναι ότι δεν θέλουμε να συγκρουστούμε, δεν θέλουμε να έχουμε ρήξη για τον απλό λόγο ότι οποιαδήποτε ανωμαλία δημιουργεί προσχώματα στην ομαλή εξέλιξη της οικονομίας, η οποία είναι σε σαφή ανοδική τροχιά. Δεν έχουμε την πρόθεση να διακόψουμε την ανοδική τροχιά της ελληνικής οικονομίας, αλλά ταυτόχρονα δεν έχουμε καμία πρόθεση να παραδώσουμε κανένα από τα εθνικά μας δίκαια».

Οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να πάρουν αυτό που θέλουν για την ρύθμιση του χρέους. Αυτό που είχαν οι ίδιοι προσδιορίσει ως ύψιστο «εθνικό σκοπό». Και μας προετοιμάζουν καταλλήλως. Ο Κατρούγκαλος, εν προκειμένω, λειτουργεί απλώς ως ένας ακόμη «λαγός». Έτσι, για να μην πέσουν από τα σύννεφα οι αιθεροβάμονες. Όσοι έχουν απομείνει πιστοί στις «αυταπάτες» με τις όποιες πορεύθηκαν οι σημερινοί εξουσιαστές.

Οχι. Δεν επιχαίρω για την κατάντια αυτή. Μόνο θλίβομαι. Για την διπλή υποκρισία. Των μεν δανειστών που αναζητούν προσχήματα για να μη δώσουν στην Ελλάδα εκείνα για τα όποια είχαν δεσμευθεί. Των δε κυβερνητών μας που αναζητούν προσχήματα σε «προσχώματα» για να πουν και έναντι του Σόιμπλε «ναι σε όλα».

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

www.massavetas.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου