Τι άλλο θα μας ξημερώσει…

τι-άλλο-θα-μας-ξημερώσει-496977

Αφού δεν είστε οι πραγματικοί κυβερνήτες του τόπου, αλλά εντεταλμένοι εκκαθαριστές μιας ελεγχόμενης πτώχευσης, που είστε υποχρεωμένοι να εκτελείτε άνευ αντιρρήσεων τις εντολές των πιστωτών και να συμμορφώνεστε προς τας υποδείξεις των ελεγκτών τους, που σας περνάνε από κόσκινο κάθε τόσο, τι τα θέλετε τα μεγάλα λόγια και τις άνευ αντικρίσματος «δεσμεύσεις»;
 
Τι νόημα έχουν πότε οι δικές σας δηλώσεις κ. Πρόεδρε και πότε των υπουργών σας, ότι «δεν θα ληφθούν νέα σκληρά μέτρα», όταν και ο τελευταίος πολίτης αντιλαμβάνεται πως εκείνο που πράγματι πρέπει να πιστέψει είναι αυτό που σερβίρεται εκ Βρυξελλών, ότι η λήψη πρόσθετων μέτρων είναι αναπόφευκτη;
 
Θα μπορούσατε να είχατε λόγο αν είχατε πετύχει δύο πράγματα. Πρώτον να αυξήσετε αισθητά τα δημόσια έσοδα και να μειώσετε ακόμη δραστικότερα τις σπατάλες στον δημόσιο τομέα. Και δεύτερον να βρείτε τρόπους να ξαναφουσκώσει, να αβγατίσει η πίτα του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος. Με απλά λόγια να υπάρξει ανάπτυξη, αντί για την ύφεση που οδεύει προς το 5%.
 
Όσο δεν βρίσκετε τον τρόπο να κινηθεί η οικονομία, να υπάρξουν δημόσιες επενδύσεις ή συνεργίες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, να ανακοπεί το τσουνάμι κλεισίματος επιχειρήσεων, δεν θα μένει άλλος τρόπος παρά η καταφυγή σε νέες περικοπές σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων και νέα φοροεπιδρομή, με παράλληλη αύξηση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, που θα καταστήσει ακόμη πιο αιχμηρά τα σαγόνια του ήδη απαραδέκτως υψηλού πληθωρισμού.
 
Βλέπετε, έχετε και κάποιες ανεξήγητες αν όχι και ΥΠΟΠΤΕΣ μονομανίες. Όπως για παράδειγμα η επίμονη άρνηση του υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου να αποδεχτεί το CD του Φαλσιανί, με τα 3.650 ονόματα Ελλήνων με τεράστιες καταθέσεις στην Ελβετία, από τα οποία θα μπορούσατε να εισπράξετε πάνω από δεκατρία δισεκατομμύρια. Υπόθεση που αποκάλυψα με δισέλιδο ρεπορτάζ μου προ τριών εβδομάδων στις «Αποκαλύψεις» και την οποια επιβεβαίωσε με δικό του ρεπορτάζ μετά δυο εβδομάδες, ο Τ. Τέλογλου στην «Καθημερινή».
 

Οπότε τι απομένει; Να ξαναξύσετε τον πάτο. Βάζοντας χέρι στις επικουρικές συντάξεις, και καταφεύγοντας σε νέες «διορθώσεις» στο ασφαλιστικό, όπως σας υποδεικνύουν οι Βρυξέλλες. Επιτείνοντας το κύμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας για το «τι μας ξημερώνει αύριο». Αλλα χωρίς σταθερότητα, προκοπή δεν πρόκειται να δούμε.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου