Δέκα στο λαό, τρία στους άρχοντες

δέκα-στο-λαό-τρία-στους-άρχοντες-497396

Διάβασα την έκθεση και τις βαθμολογίες των ελεγκτών της «τρόικας» και ομολογώ ότι δεν βρήκα καθόλου άδικη τη βαθμολόγησή τους. Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί εμφανίζονται χαρούμενοι και… δικαιωμένοι οι υπουργοί σας, κ. Πρόεδρε.

Τα τρία δεκάρια, το άριστα της βαθμολογίας, είναι για το ασφαλιστικό, για τα εργασιακά και για τους δημοσιονομικούς στόχους του πρώτου εξαμήνου. Δηλαδή αφορούν αποκλειστικώς στις θυσίες των πολιτών. Άρα απονέμονται σε όλους εμάς που δώσαμε παραπάνω από ό,τι αντέχουμε.

Άλλωστε δεν χρειάζεται καμιά δική μου ή άλλη ερμηνεία επ’ αυτού. Την ερμηνεία τη δίνει ο ίδιος ο επικεφαλής του κλιμακίου των ελεγκτών, ο Πολ Τόμσεν, με τη δήλωσή του ότι «οι συνταξιούχοι συνέβαλαν όσο μπορούσαν, τώρα η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει τους νόμους για την πάταξη της φοροδιαφυγής σε υψηλά εισοδήματα και μεγάλες περιουσίες».

Ο λαός λοιπόν, οι πολλοί, οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, οι μη έχοντες, παίρνουν άριστα για τη δική τους συνεισφορά στην αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της πατρίδας. Εκείνοι που βαθμολογούνται πολύ κάτω από τη βάση, που δεν πιάνουν ούτε το πενταράκι, είναι οι πάσης μορφής και βαθμού εξουσιαστές της καθημερινότητάς μας.

Διότι ενώ εμείς δίνουμε και με το παραπάνω, οι “μαύρες τρύπες” που δημιουργούν τόσο η κεντρική διοίκηση, όσο και οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ, των νοσοκομείων αλλά και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεν κλείνουν. Διό και οι βαθμολογητές έβαλαν ένα τριαράκι. Ίνα πληρωθεί το ρηθέν “δέκα να μαζεύουνε και ένας να σκορπάει, προκοπή δεν γίνεται”.

Τριαράκι επίσης στην κυβέρνηση για τη μάχη κατά του πληθωρισμού, που κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή των πολιτών. Και άλλο ένα τριαράκι –που δεν ξέρω πώς θα το μοιραστούν μεταξύ τους ο Παπακωνσταντίνου, η Κατσέλη, και ο Ρέππας- για την κυβερνητική αναποτελεσματικότητα στη μάχη για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Ειδικά όμως για την αυτοδιοίκηση, τώρα που έρχεται η ώρα της κρίσεως, καλό θα ήταν να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους. Να μάθουμε ποιοι δήμαρχοι, από αυτούς που επιδίδονται σε «πανηγυράκια» και είναι πρώτοι σε «δημόσιες σχέσεις» έχουν καταχρεώσει τους δήμους τους, ενώ παράλληλα έχουν φεσώσει αγρίως από το ΙΚΑ ως τη ΔΕΗ. Να ξέρουμε τι είδους «νοικοκυραίους» θα διαλέξουμε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου