Το παραμύθι έλαβε τέλος

το-παραμύθι-έλαβε-τέλος-501026

Αντε λοιπόν να τελειώνουμε με την κωμική αναπαράσταση του παραμυθιού, όπου κάποιοι υπουργοί ή και συνολικά η κυβέρνηση εμφανίζεται στο ρόλο της… Πρασινοσκουφίτσας και οι εκπρόσωποι της τριμερούς των δανειστών μας παριστάνονται ως ο «κακός λύκος».

Από τη συνέντευξη που παραχώρησαν, μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου τριμηνιαίου «ξεσκονίσματος» της ελληνικής οικονομίας, αξίζει να συγκρατήσουμε τη φράση:«Εμείς δεν λέμε τι θα πράξει η Κυβέρνηση. Είμαστε εδώ για να μεταφέρουμε τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται σε όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα είναι κυβερνητικό και οι αποφάσεις λαμβάνονται από την Κυβέρνηση».
 
Προσθέστε τώρα σε αυτή τη δήλωση και την τελευταία εντολή του πρωθυπουργού προς τους υπουργούς να πάψουν να λένε συνεχώς ότι το άλφα ή το βήτα μέτρο τους το επιβάλει η «τρόικα». Και να υπεραμύνονται της πολιτικής που εφαρμόζουν, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι τίποτε άλλο από το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.
 
Προφανώς άρχισαν στο Μαξίμου να παίρνουν το μήνυμα ότι ο κόσμος όχι μόνο βαρέθηκε αλλά και άρχισε να εκνευρίζεται με αυτό το θέατρο, στο οποίο έχουν επιδοθεί κατά σύστημα ορισμένοι υπουργοί που τάχα εφαρμόζουν μια πολιτική που είναι αντίθετη με όσα πιστεύουν ή όσα θα ήθελε η ψυχή τους να εφαρμόζουν.
 
Το κακό είναι ότι και πάλι δεν λέγεται η μαύρη αλήθεια. Διότι βεβαίως πουθενά το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ δεν μιλούσε ούτε για περικοπές αποδοχών, ούτε για μείωση συντάξεων, ούτε για αφαίρεση κεκτημένων. Αλλα μας λέγατε από τους προεκλογικούς εξώστες, τα «ντιμπέιτ» και τα τηλεοπτικά παράθυρα.
 
Επομένως το ψυχολογικό χάσμα ανάμεσα στην εξουσία και τους πολίτες, ιδίως δε εκείνους που σας ψήφισαν παραμένει. Και θα παραμένει συνεχώς ως τη στιγμή που θα βρείτε τη δύναμη να χρησιμοποιήσετε γλώσσα αλήθειας και να παραδεχθείτε το αυτονόητο. Ότι δηλαδή δεν είχατε εκτιμήσει σωστά τα πράγματα, ή ακόμη χειρότερα ξέρατε τι θα ακολουθούσε και δεν λέγατε στους Έλληνες την αλήθεια.
 
Είτε το πείτε εξομολόγηση είτε το πείτε αυτοκριτική, πάντως και εσάς θα ανακουφίσει και εμάς που πληρώνουμε τα σπασμένα θα βοηθήσει να τοποθετηθούμε πιο ξεκάθαρα απέναντι στην κατάσταση και τις προοπτικές που διαγράφονται.
 

Μην ξεχνάτε ότι τα παραμύθια αγαπήθηκαν από τους ανθρώπους, διότι κυρίως είχαν σαφές, καλό και διδακτικό τέλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου