Δραματική ομολογία αποτυχίας

δραματική-ομολογία-αποτυχίας-504141

Μια μικρή ταλαιπωρία με έφερε για λίγες –ευτυχώς- ώρες στα εξωτερικά ιατρεία κρατικού νοσοκομείου. Έτυχε να πέσω σε καρδιολόγο που ήταν παλιός αναγνώστης μου. Και μετά την εξέταση και τις σχετικές συστάσεις και… απαγορεύσεις, είπαμε και δυο λόγια παραπάνω. Από το πόσο άσχημα πληρώνονται οι γιατροί που δεν επιδίδονται στο «φακελάκι», ως τα ελλείμματα των νοσοκομείων.

Μου μίλησε για «θηριώδεις περιουσίες» κάποιων που αποφασίζουν για τις προμήθειες των νοσοκομείων. Για άχρηστα υλικά που στοιβάζονται χωρίς κανέναν ορθολογισμό τις αποθήκες τους, μόνο και μόνο επειδή πρέπει να κάνουν τους τζίρους τους συγκεκριμένοι προμηθευτές, που «λαδώνουν» συγκεκριμένους ανθρώπους. «Και δεν μιλάμε για φτηνά πράγματα. Αλλά για πράγματα που τα πληρώνουμε δυο και τρεις φορές επάνω από όσο τα πληρώνουν άλλοι λαοί της Ευρώπης».

Στην αφελή ερώτηση «καλά, εσείς που τα ξέρετε αυτά τα πράγματα, τι κάνετε, γιατί δεν τα καταγγέλλετε», μου έτριψε κατάμουτρα το ίδιο το παρελθόν μου. «Εσείς μου κάνετε αυτή την ερώτηση; Ξεχνάτε εκείνο που δεν θα ξεχάσω εγώ ποτέ; Τα αλλεπάλληλα άρθρα που γράφατε όταν ήμουν ακόμη φοιτητής της ιατρικής, οργανωμένος στην ΠΑΣΠ και διάβαζα την «Ελευθεροτυπία», για την μοίρα που είχαν εκείνοι που κατάγγειλαν τον μεγαλόσχημο «φακελάκια» που είχε πιαστεί στα πράσα»;

Πράγματι. Εκείνοι διώχθηκαν κακήν κακώς και ο συλληφθείς επ’ αυτοφώρω μπήκε στο… πρωθυπουργικό περιβάλλον.

«Ακούστε κύριε», μου είπε θυμωμένα. «Δουλειά μου δεν είναι να παριστάνω τον Πουαρό, ούτε το λαϊκό δικαστή. Εγώ είμαι εδώ για να βοηθήσω όσο μπορώ κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη την βοήθειά μου. Εκείνοι που έχουν την ευθύνη, για την οικονομική κατάσταση του τόπου, και βγαίνουν στα κανάλια και παριστάνουν τους έκπληκτους γιατί το ένα στεντ, η το φίλτρο αιμοκάθαρσης το πληρώνουμε χρυσό εμείς και χάρτινο οι Γερμανοί, αυτοί πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους. Δική τους ευθύνη είναι να προστατεύσουν το δημόσιο χρήμα.
Αφού διαπιστώνουν αυτά τα «κουφά», γιατί δεν ψάχνουν τα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία εκείνων που υπογράφουν για τις «καπελωμένες» προμήθειες;

Άδικο είχε ο άνθρωπος; Δεν ξέρουν αλήθεια πού και πώς να ψάξουν και να κάνουν καταλογισμούς;

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου