Ελπίζω να υπάρχουν επαγγελματίες

ελπίζω-να-υπάρχουν-επαγγελματίες-851206

Είναι προφανές ότι οι δολοφόνοι του Σωκράτη Γκιόλια, είναι επαγγελματίες δολοφόνοι που εκτέλεσαν συμβόλαιο θανάτου. Δολοφόνοι πληρωμένοι αδρά από κάποιον που επειγόταν να του κλείσει το στόμα.
Απέναντι σε τέτοιους επαγγελματίες ελπίζω να υπάρχουν και οι αντίστοιχοι σοβαροί επαγγελματίες αστυνομικοί. Οι οποίοι θα εφαρμόσουν στις έρευνες τους τον απαράγραπτο κανόνα «ακολούθα το χρήμα».
Ο μίτος της Αριάδνης υπάρχει. Είναι μια ανάρτηση που επαναλήφθηκε τέσσερις φορές Το Σαββατοκύριακο στο ιστολόγιο «troktiko» του οποίου ψυχή ήταν ο δημοσιογράφος που έπεσε θύμα της μαφιόζικης δολοφονίας:
«Αύριο θα δείτε πως λειτουργεί το κράτος της διαπλοκής μεταξύ σωμάτων ασφαλείας και επιχειρηματία! Με φωτό και ντοκουμέντα».
Επομένως τα στοιχεία υπάρχουν. Και ευτυχώς, ως τώρα, ο Μανώλης Σφακιανάκης και οι συνεργάτες του, που συγκροτούν την υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, έχουν επιδείξει υψηλού επιπέδου επαγγελματισμό. Όπερ παρέχει την ελπίδα, αν δεν έχουν γίνει τίποτε τραγικά λάθη, αν δηλαδή δεν επιτραπεί σε κανέναν, τις ώρες που πέρασαν, να έχει πρόσβαση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του θύματος και οιουδήποτε άλλου ασχολείται με το συγκεκριμένο ιστολόγιο, να βρεθούν αυτά για τα οποία έκανε το ήκιστα επαγγελματικό λάθος, ο δολοφονημένος, να προειδοποιεί ότι τα κατέχει. Λες και προκαλούσε τους ενδιαφερόμενους να δράσουν με οποιονδήποτε τρόπο, για να πετύχουν την αποτροπή της δημοσιοποίησης τους.
Όταν έχεις τέτοια καυτά στοιχεία δε βγαίνεις να κακαρίζεις. Τα δημοσιοποιείς την ίδια ώρα που τα καταθέτεις σε κάποιο φορέα δικαστικής ή αστυνομικής αρχής που εμπιστεύεσαι.
Εδώ είναι φανερό ότι εκείνος που ήθελε να κλείσει το στόμα του Σωκράτη Γκιόλια είχε λάβει γνώση αρκετές μέρες πριν ότι «τον κρατάει» ο δημοσιογράφος. Και αυτό αποδεικνύεται από το ότι οι εκτελεστές του συμβολαίου προετοιμάζονταν από ημέρες, όπως προκύπτει από το ότι είχαν κλέψει το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήσαν για την εκτέλεση, 24 ώρες πριν υπάρξουν οι αναρτήσεις στο «troktiko».
Δε θέλω να πιστέψω ότι κάποιος συνεργάτης του Γκιόλια είχε ήδη πουλήσει την πληροφορία στον ενδιαφερόμενο. Μπορεί απλώς κάποιος να φλυαρούσε. Αλλά δεν είναι λιγότερο εγκληματικό να κομπορρημονείς ότι κατέχεις φοβερά ντοκουμέντα, για να κάνεις τον σπουδαίο.
Ελπίζω όσοι χειριστούν το έγκλημα να μην επιδοθούν στην καταραμένη συνήθεια πολλών αστυνομικών να φλυαρούν με «διαρροές», για το παραμικρό εύρημα τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου