Οταν βρείτε χρόνο…

οταν-βρείτε-χρόνο-851206

Αυτή η πρόταση, που προήλθε από την ΓΣΕΕ και υποστηρίζεται και από την πλευρά των μικρομεσαίων επιχειρηματιών διά της ΓΣΕΒΕΕ, να ενσωματωθούν τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα άδειας στο μισθό, είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να ακούσει κανείς από τους συνδικαλιστές μας.

Από τη μια διασφαλίζονται οι εργαζόμενοι ότι δεν θα εξακολουθήσει να παραμένει υπό αναίρεση, στην πρώτη δυσκολία, ό,τι έχει απομείνει από τις εργατικές κατακτήσεις. Και θα τονώσει το μηνιαίο εισόδημα των εργαζομένων.

Από την άλλη θα απαλλάξει τις μικρές επιχειρήσεις από το άγχος «πού θα βρούμε τα λεφτά», πότε για το ένα δώρο και πότε για το άλλο, ή για το επίδομα αδείας. Θα τους βοηθήσει δηλαδή να ορθολογίσουν τον προγραμματισμό των δαπανών τους. Γιατί δεν είναι λίγες οι βιοτεχνίες, τα γραφεία και τα μαγαζιά που «γονατίζουν» τα Χριστούγεννα από το βάρος των δυο μισθών που πρέπει να εξασφαλίσουν για κάθε εργαζόμενο.

Με εξαίρεση τους βιομηχάνους, οι οποίοι διά του ΣΕΒ «το πάνε αλλού», να μετατρέψουν δηλαδή τον δέκατο τρίτο και δέκατο τέταρτο μισθό σε «επίδομα παραγωγικότητας», που ουσιαστικά θα είναι υπό αίρεση, το γεγονός ότι όλοι οι άλλοι εργοδότες συμφωνούν με την πρόταση της ΓΣΕΕ, δημιουργεί τις καλύτερες συνθήκες, για την κυβέρνηση, να λάβει τις σωστές αποφάσεις.

Αρκεί βεβαίως οι υπουργοί να ασχολούνται με την ουσία των προβλημάτων και όχι με την επικοινωνιακή διαχείρισή τους. Μέσα από την οποία επιχειρούν και το… αλληλοθάψιμο. Όπως έγινε χθες το πρωί όταν στο πρωινάδικο του Μέγα ήταν ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και στο αντίστοιχο πρωινάδικο του Αντένα ο υπουργός Απασχόλησης Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπου άκουσα τον κ. Παπακωνσταντίνου να σφάζει με το… βαμβάκι τον συνάδελφό του, χωρίς βεβαίως να τον αναφέρει, λέγοντας: «Εγώ δεν είμαι από αυτούς που λένε ότι κάνουν πράγματα που δεν θέλουν, γιατί τους τα επιβάλει το μνημόνιο».

Τι να σας πως, με τέτοια… ομοψυχία, σύμπνοια και «συντροφικότητα», είναι αξιοθαύμαστο που τα πράγματα δεν είναι πολύ χειρότερα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου