Τα πρόχειρα… χαμστεράκια

τα-πρόχειρα-χαμστεράκια-851206

Αρχισαν πάλι να μας προετοιμάζουν, με την συνήθη μέθοδο των διαρροών, για τα χειρότερα. Ότι δηλαδή, επειδή οι πολιτικοί μας ηγέτες δεν τα καταφέρνουν ούτε τα δημόσια έσοδα να αυξήσουν ούτε τις δαπάνες να μειώσουν στα επίπεδα των στόχων που τους έχει θέσει η τριμερής, κινδυνεύουμε να μη μας δώσουν την τρίτη δόση του δανείου.

Και ενώπιον αυτού του κινδύνου τι άλλο μπορούν να σκεφτούν; Ότι πρέπει να «πληρώσουν» υπουργοί και υφυπουργοί και παρατρεχάμενοι που αποδεικνύονται ανίκανοι να χαράξουν και να εφαρμόσουν μια πολιτική αναθέρμανσης της οικονομίας ώστε να προκύψουν έσοδα από την κίνηση του χρήματος; Όχι βέβαια.

Το μόνο εύκολο που γνωρίζουν να κάνουν είναι να ξεσπάνε και πάλι στα πρόχειρα πειραματόζωα. Τους μισθωτούς και του συνταξιούχους. Που έχουμε γίνει τα παγκόσμια χαμστεράκια πάνω στα οποία δοκιμάζονται όλες οι νέες «ιδέες», που μοναδικό στόχο έχουν να εξασφαλίσουν τις «αγορές» ότι δεν θα χάσουν τίποτε από τους τόκους τους, για όσα μας έχουν δανείσει.

Έτσι μας ενημερώνουν πως αν αποτύχουν αυτοί, θα πληρώσουμε εμείς με νέες περικοπές ακόμη και στις επικουρικές συντάξεις, οι οποίες, στον ιδιωτικό τομέα, είναι προϊόν των μηνιαίων εισφορών των ίδιων των ασφαλισμένων και μόνο. Δηλαδή είναι αποταμιεύσεις που έκαναν για να εξασφαλίσουν μια καλύτερη σύνταξη στα γηρατειά τους. Με απλά λόγια αυτό συνιστά την πρώτη πράξη δήμευσης ιδιωτικών καταθέσεων.

Μας ενημερώνουν επίσης ότι θα λάβουν και άλλα ακόμη σκληρότερα μέτρα από την πλήρη κατάργηση των δώρων και του επιδόματος αδείας, έως ποιος ξέρει τι άλλο θα εμπνευστούν να δοκιμάσουν επάνω μας. Διότι κάθε τι που τελικά «περνάει» στην Ελλάδα, θα συνιστά «τεχνογνωσία» που θα μεταφέρεται και αλλού.

Εκείνο που δεν σκέφτονται είναι το ενδεχόμενο κάποια στιγμή να «τσινήσουμε», επειδή δεν θα έχουμε πια τίποτε άλλο να χάσουμε. Επειδή απέναντι στον Προκρούστη που κόβει όλο και περισσότερο, έρχεται κάποτε η στιγμή, να ακολουθήσουμε τους παρακάτω στίχους μου από την «Κατάθεση Ψυχής»:

Κι αν ήρωας δεν είσαι, να παλέψεις. Μη σκιαχτείς.
Έτσι κι αλλιώς σε περιμένουνε Προκρούστες τόσοι.
Αν γίνει μια φορά να υποταχθείς,
κάθε φορά θα σε κονταίνουνε μια δόση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου