Τι φωνάζετε; Είναι μόνο για 99 χρονάκια!

τι-φωνάζετε-είναι-μόνο-για-99-χρονάκια-702228

Καλέ πώς κάνετε έτσι; Που το είδατε το ξεπούλημα; Μπορεί να δίνουν ακόμη και το νερό στο «υπερταμείο» εξυπηρέτησης των δανειστών. Αλλά δεν το δίνουν και για πάντα. Μόνο για ενενήντα εννέα χρονάκια. Ούτε καν εκατό. Ζωή να έχουμε ως τότε, για να χαρούμε την εκπλήρωση της προφητείας «πάλι με χρόνους με καιρούς πάλι δικά μας θα ‘ναι».

Στο κάτω-κάτω της γραφής η τιμή και το «ηθικό πλεονέκτημα», της κυβέρνησης διασώζονται: Ορίστε, εδώ κοτζάμ υπουργός (ο Τσιρώνης) και ένας βουλευτής (ο Δημαράς), που ανήκουν στον τρίτο πυλώνα του κυβερνητικού συνασπισμού, τους Οικολόγους, πρόκειται να προβούν σε τέτοια ηρωική πράξη πολιτικής αντίστασης. Ανακοίνωσαν αμφότεροι ότι να καταψηφίσουν την εκχώρηση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο υπό ξένη διοίκηση «υπερταμείο». Τι άλλο θέλετε επιτέλους;

Επιπλέον έχουμε μια εξαιρετικώς σοβαρή… εγγύηση ότι «το νερό δεν θα ξεπουληθεί». Μιλάμε για ατράνταχτη εγγύηση. Λίρα Αγγλίας. Και κάτι περισσότερο. Για τον λόγο του υπουργού υποδομών Χρήστου Σπίρτζη. Οστις μας παρέχει μια κατηγορηματική, μια αφοπλιστική διαβεβαίωση. Με όλο το κύρος που τον περιβάλλει. Κύρος το οποίο, όπως ασφαλώς συμφωνούμε όλοι, ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο με τον ρόλο του στην υπόθεση της Τράπεζας Αττικής και τον διαγωνισμό… κατά της διαπλοκής.

Μας διαβεβαιώνει λοιπόν ο κ. Σπίρτζης ότι δεν πρόκειται να γίνει ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ «όσο είμαι εγώ υπουργός».

Ζωή να έχει ο άνθρωπος και ανάλογη αντοχή, εδώ θα είναι μετά και από δέκα και πενήντα και ενενήντα χρόνια, να μάχεται για τον «δημόσιο χαρακτήρα» του νερού και των εταιρειών υδρεύσεως και αποχετεύσεως. Αμφιβάλλετε;

Ξέρω ότι μερικοί από σας είναι τόσο κακόπιστοι, ώστε όταν ακούνε τέτοιες διαβεβαιώσεις, περιμένουν πότε θα περάσουν στο υπερταμείο του κ. Λε Παπ -να δείτε που θα αποδεδειχθεί κάποια στιγμή ότι δικός μας είναι και αυτός, απόγονος κάποιου ξενιτεμένου Παπατάδε- ακόμη και οι δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης της Καλαμάτας ή του Βόλου, αν μη και της Μουσουνίτσας.

Για όνομα του Θεού. Σας έχει δώσει κανείς αφορμή, από αυτή την κυβέρνηση, ώστε να μην πιστεύετε τις διαβεβαιώσεις της;

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου