Γ.Π. Μασσαβέτας: Και το ΝΑΤΟ με τι ασχολείται;

Τελευταία ενημέρωση: 2016-03-23, 18:00:55
Γ.Π. Μασσαβέτας: Και το ΝΑΤΟ με τι ασχολείται;

Το πικρόχολο σχόλιο του προέδρου της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Ρωσικής Δουμάς, Αλεξέι Πουσκόφ, για το νέο μακελειό των ισλαμιστών στις Βρυξέλλες, σε σχέση με το ρόλο του ΝΑΤΟ, με πήγε 48 χρόνια πίσω. Σε κάτι που μου θύμισε, τηλεφωνώντας μου, ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες, ο Ιορδάνης Αλιμπέρτης, που ζει στη Σαλαμίνα.

Ηταν τέτοιος ωραίος ανοιξιάτικος καιρός, παραμονές Πάσχα του 1968. Υπηρετούσα στο 568 Τάγμα Πεζικού, έξω από «τας Σέρρας». Οπου και περιμέναμε επιθεώρηση από κάποιους στρατηγούς του ΝΑΤΟ. Διό και επί ημέρες μας υπέβαλλαν σε συστηματική «Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση», ώστε να είμαστε σε θέση να απαντήσουμε σε πιθανές ερωτήσεις των νατοϊκών επιθεωρητών, περί την ιστορία, τη δομή και τη δράση της «ατλαντικής συμμαχίας».

Μας μάζεψαν λοιπόν, όλο το τάγμα, και ο λοχαγός του Α2 άρχισε τις ερωτήσεις ξεκινώντας από τους ελάχιστους «σεσημασμένους» που δεν είχαμε υπογράψει «δήλωση μετανοίας».

Ο πρώτος, ένας μαθηματικός, ο Παπαδόπουλος, την έβγαλε «καθαρή», διότι η ερώτηση ήταν «τι είναι το ΝΑΤΟ», οπότε έπρεπε να απαντήσει «ένας αμυντικός οργανισμός δεκαπέντε ελευθέρων κρατών». Εισέπραξε μόνο μια επίπληξη διότι είχε παραλείψει το «ελευθέρων».

Αμέσως μετά έπρεπε εγώ να απαντήσω «για ποιο σκοπό ιδρύθηκε το ΝΑΤΟ». Οπότε απάντησα βάσει της λογικής «για την άμυνα των χωρών που το αποτελούν», ενώ έπρεπε να προσδιορίσω, κατά τα μαθήματα που μας είχαν κάνει, ως συγκεκριμένο εχθρό τον κομουνισμό. Ετσι άρχισαν τα βασανιστήρια.

Τώρα λοιπόν, 48 χρόνια μετά, με τον «κομουνιστικό κίνδυνο» ανύπαρκτο στην Ευρώπη, ποιος είναι ο σκοπός του ΝΑΤΟ; Και τι κάνουν οι φοβερές υπηρεσίες του, για τις οποίες πληρώνουμε ακριβά οι λαοί της Ευρώπης, ώστε να αντιμετωπίσουν μια πραγματική όσο και ασύμμετρη απειλή, όπως είναι ο ισλαμοφασιμός;

Δυστυχώς, δικαιώνει τον κ Που- σκόφ ο οποίος σχολίασε: «Ενώ ο Στόλ- τενμπεργκ (σ.σ.: γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ) είναι απασχολημένος πο- λεμώντας τη φανταστική «ρωσική απειλή» και στέλνοντας στρατεύματα στη Λετονία, κάτω από τη μύτη του, στις Βρυξέλλες, ανατινάζονται άν- θρωποι»!

Τι πρέπει να απαντούν οι σημερινοί στρατιώτες στο ερώτημα «ποιος είναι ο σκοπός του ΝΑΤΟ», όταν ο πρωθυ- πουργός της Γαλλίας δηλώνει «είμα- στε σε πόλεμο», προσδιορίζοντας ως εχθρό την ισλαμική τρομοκρατία, αλ- λά το ΝΑΤΟ ασχολείται ακόμη με τη ...ρωσική αρκούδα;

Τσάμπα πήγαν τα βασανιστήρια, Κυ- ριάκο Κατσάρα. (Αλλος αυτόπτης, που ζει στην Καλαμάτα).

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
2
=