Γ.Π. Μασσαβέτας: Τι να πιστέψουμε;

γ-π-μασσαβέτας-τι-να-πιστέψουμε-184259

Οση καλή διάθεση και να έχω κ. Πρόεδρε, όσο και να θέλω να σας πιστέψω, σε όσα μας υπόσχεσθε για το μέλλον, με κυνηγάνε, σαν σκυλιά που αλυχτάνε, από την μια εκείνα που μας λέγατε, όχι μόνον πριν αναλάβετε την εξουσία αλλά και αφού την αναλάβατε και από την άλλη εκείνα που κάνετε σήμερα. Πάρτε για παράδειγμα το θέμα των 14 αεροδρομίων, για τα οποία υπογράψατε την παραχώρησή τους στη γερμανική «Fraport», αντί 1,2 δισεκατομμυρίων.

Αν ήθελα να παραθέσω όλες τις δηλώσεις στελεχών σας, ειδικώς για το θέμα αυτό, από τον Σταθάκη ως τον Σκουρλέτη, που μιλούσε τότε ως εκπρόσωπος του κόμματος, από τον λαλίστατο Φλαμπουράρη ως τον Σπίρτζη ή το συνεταιράκι σας τον Πάνο Καμμενο θα ήθελα έναν τόμο και όχι μια στήλη. Θα περιορισθώ λοιπόν μόνο σε δικές σας αναφορές.

Ας ξεκινήσουμε από την ημέρα και τον τόπο όπου ήχησαν για πρώτη φορά τα νταούλια και οι ζουρνάδες στο ρυθμό των οποίων θα υποχρεώνατε δανειστές και αγορές να χορεύουν. 29 Νοεμβρίου 2014, στη Λαμία: «Στόχος της τρόικας δεν είναι τα δανεικά, είναι τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, ο δημόσιος πλούτος της χώρας». Αλλά τώρα συμπορεύεσθε εμπράκτως σε αυτόν τον στόχο.

Την επομένη στα Ιωάννινα: «Αναρωτιόμαστε: τι όφελος μπορεί να έχει για την ανάπτυξη του τόπου η ιδιωτικοποίηση του αεροδρόμιου στο Ακτιο; Ή το να μην υλοποιούνται μέχρι σήμερα τα αναγκαία έργα αναβάθμισης στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων; Η απάντηση είναι: κανένα όφελος. Πουλάνε ό,τι βρουν μπροστά τους και εγκαταλείπουν ότι δεν μπορούν να πουλήσουν. Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Αυτή είναι η δική τους στρατηγική». Αλλά τώρα αυτή η στρατηγική είναι ο δικός σας μονόδρομος.

Ακολούθησε το Ηράκλειο, στις 13 Δεκεμβρίου, όπου θα …μαθαίνατε τη Μέρκελ να χορεύει στο ρυθμό του Πεντοζάλη. Εκεί καταγγέλλατε το «ξεπούλημα» του αεροδρομίου Χανίων. Και τώρα η Ανγκελα συγχαίρει τον χερ Σόϊμπλε που κατάφερε να σας κάνει να χορεύετε σε ρυθμό «φιρουλί – φιρουλά». Και επανήλθατε, στον ίδιο τόπο, με την τελευταία προεκλογική ομιλία σας στις 23 Ιανουαρίου: «Δεν θα επιτρέψουμε η δημόσια περιουσία και οι υποδομές να περάσουν στα νύχια του ΤΑΙΠΕΔ και των ποικιλώνυμων συμφερόντων. Τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, ο βόρειος οδικός άξονας δεν είναι κερδοφόρα φιλέτα προς χάρισμα».

Χρειάζεται να συνεχίσω;

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου