Γ.Π. Μασσαβέτας: Να τους δώσουμε …και παράσημο

γ-π-μασσαβέτας-να-τους-δώσουμε-και-πα-299183

Σημαία του προεκλογικού αγώνα, αλλά και… πανάκεια, για την αντιμετώπιση όλων των μεγάλων προβλημάτων του τόπου, υπήρξε, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, «το κτύπημα της διαφθοράς». Αν ρωτούσες «που θα βρείτε τα λεφτά», η απάντηση περιείχε σίγουρα και τη ρητή διαβεβαίωση: «Από το κτύπημα κατά της διαφθοράς». Και τώρα τι γίνεται;

Η νέα κυβέρνηση, της για δεύτερη φορά Αριστεράς, ξεκίνησε τη θητεία της καταργώντας το υπουργείο κατά της διαφθοράς. Αποστρατεύοντας, κακήν κακώς, τον αρμόδιο υπουργό Παναγιώτη Νικολουδη. Αυτό ήταν ένα πρώτο δείγμα γραφής. Και τώρα έρχεται το επόμενο.

Εδώ και χρόνια έχουν καταγραφεί χιλιάδες περιπτώσεις διαφθοράς στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Από την αστυνομία ως τις εφορίες. Από τους δήμους ως τα νοσοκομεία. Από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια ως τις υπηρεσίες πολεοδομίας. Ανθρωποι που έχουν διαπράξει όλων των ειδών τα αδικήματα. Δωροδοκίες, εκβιασμούς, απατές, ακόμη και σεξουαλικά εγκλήματα διδασκόντων εις βάρος ανήλικων μαθητών και μαθητριών.

Τώρα λοιπόν όλοι αυτοί που είχαν τεθεί σε υποχρεωτική αργία ως «επίορκοι», επανέρχονται στις θέσεις τους. Να είναι καλά ο νόμος του κ. Κατρούγκαλου, ο οποίος, έχοντας διατελέσει δικηγόρος πολλών από αυτούς που «αντιδικούσαν» με το δημόσιο, δείχνει μια ιδιαίτερη ευαισθησία στην αποκατάστασή τους. Και με το επιχείρημα ότι χρονίζει για αρκετό καιρό η εκδίκαση των υποθέσεών τους, από τα πειθαρχικά όργανα, τους παρέχει τη δυνατότητα να επανέλθουν στην εργασία τους. Και πάντως να συνεχίσουν να μισθοδοτούνται από το δημόσιο.

Είναι μάλιστα εκπληκτικό, αλλά και άκρως ελληνικό, το γεγονός ότι η …μέριμνα υπέρ των επιόρκων, που εκδηλώνει αυτή η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πνεύμα Κατρούγκαλου, εμφανίζεται ως …πράξη αντίστασης κατά της τρόικας. Διότι, λένε, η τρόικα ήταν αυτή που επέβαλε τη διακοπή της μισθοδοσίας των γιατρών που είχαν συλληφθεί επ’ αυτοφώρω να παίρνουν φακελάκι, των εφοριακών που είχαν καταγγελθεί για εκβιασμό ή των εκπαιδευτικών που κατηγορούνταν για ασέλγεια επί μαθητών τους, παιδική πορνογραφία και άλλα συναφή εγκλήματα.

Τα λένε μερικοί και δεν ντρέπονται για την κατάντια αυτού του τόπου. Οτι δηλαδή έπρεπε να έλθει η τρόικα για πάψουν να πληρώνουν οι φορολογούμενοι τους αποδεδειγμένως επίορκους. Και ότι η μισθολογική τους αποκατάσταση είναι πράξη… εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου