Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ:Από το γελοίο στο τραγικό

γ-π-μασσαβετασαπό-το-γελοίο-στο-τραγι-199076

Στην πολυτάραχη πολιτική ζωή μας, υπήρξαν περίοδοι κατά τις οποίες πολιτικοί ηγέτες και κόμματα συνήπταν «ανίερες» συμμαχίες, ακόμη και με κοινωνικώς δύσοσμες ομάδες ψηφοφόρων, προκειμένου να επιβιώσουν. Διό και είχε αναπτυχθεί η θεωρία ότι «ψήφος ανωνύμως ριπτομένη εντός κάλπης, ουδεμίαν οσμήν αναδίδει, οθενδήποτε προερχομένη». Ακόμη όμως και στις φαυλότερες περιόδους του ελληνικού πολιτικού συστήματος, το «αξίωμα» αυτό, μπορεί να ίσχυε για απλούς ψηφοφόρους, όχι όμως και για υποψηφίους.

Οι υποψήφιοι και «οσμήν αναδίδουν» και «χρώμα» έχουν και δημόσια εικόνα η οποία μπορεί να τους καθιστά αποκρουστικούς. Η δε επιλογή της ηγεσίας ενός κόμματος να χρίσει κάποιον ως υποψήφιο, δεν είναι «κολυμβήθρα του Σιλωάμ». Δεν εξαγνίζει. Απλώς προκαλεί τις αντιδράσεις της κοινωνίας που γνωρίζει. Αντιδράσεις κυμαινόμενες από το χάχανο έως την οργή. Ιδίως όταν ένα αριστερό κόμμα, επιχειρώντας εκλογικά «ανοίγματα», φτάνει στο σημείο να δίνει το χρίσμα υποψηφίου περιφερειάρχη σε πρόσωπο βαρύτατα εκτεθειμένο για τις φασίζουσες, ρατσιστικές του απόψεις.

Τι να πω τώρα; Ότι γελάει η Κοζάνη για την επιλογή την ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να χρίσει υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας τον κ. Θεόδωρο Καρυπίδη, του οποίου τα φιλικά προς την «Χρυσή Αυγή» και τα ρατσιστικά κατά των Εβραίων παραληρήματα δεν είναι έπεα πτερόεντα, αλλά scriptamanned; Θα αδικούσα την πραγματικότητα. Διότι υπάρχουν πολλοί που δεν γελάνε. Που έχουν εξοργισθεί. Και άλλοι, όπως τοπικά στελέχη και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, που θλίβονται για μια επιλογή, για την οποία δεν ρωτήθηκαν.

Ο Καρυπίδης δεν είναι κάποιος που στο απώτερο παρελθόν είχε «στραβές ιδέες», αλλά εδώ και χρόνια άλλαξε πορεία. Μόλις πριν λίγους μήνες εξαπέλυε, όχι μόνον από την εκπομπή του σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, όπου προέβαλε τον Κασιδιάρη, αλλά και με γραπτά κείμενα του στο διαδίκτυο, μύδρους κατά του πολιτικού συστήματος για την προφυλάκιση των νεοφασιστών. Χαρακτηρίζοντας το δημοκρατικό πολίτευμα ως «δημιοκρατία»:

«Τώρα που η Χρυσή Αυγή μπήκε στην στενή, ο Ελληνικός λαός θα πλέει σε πελάγη ευτυχίας, θα έχει λύσει όλα τα προβλήματα του και ευτυχισμένος θα απολαμβάνει την σωτηρία της δημ(ι)οκρατία τους».

Να τον χαίρεστε σύντροφοι. Δίπλα στον Γλέζο ο Καρυπίδης του νεοφασισμού, του ρατσισμού, του υστερικού αντισημιτισμού και των γελοιοτήτων για τους Νεφελίμ και άλλα παρόμοια προοριζόμενα για «Ελληναράδες» καταναλωτές. Τριγμός οστών ακούγεται. Εσείς δεν τον ακούτε;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου