Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ:Η ένδοξος Ελλάς Ως… ευρωκατιμάς

γ-π-μασσαβεταση-ένδοξος-ελλάς-ως-ευρ-215950

Ξεχάστε τη γραφική εικόνα που είχατε στο μυαλό σας από το γλαφυρό εκείνο άσμα του Μάρκου Βαμβακάρη, για την ερωτοκτυπημένη νέα που προειδοποιεί τη μάνα της πως δεν ζήσει αν δεν την δώσει σε αυτόν που της έχει κλέψει την καρδιά:

Μες στη χασάπικη αγορά ένα χασαπάκι,
με την ελίτσα και τα φρύδια τα σμιχτά
όταν με βλέπει και περνάω από μπροστά του
τη μαχαιρίτσα του στο κούτσουρο χτυπά.

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ένα αξιαγάπητο «χασαπάκι», αλλά με έναν άγριο χασάπη που ακούει στο όνομα τρόικα. Που δεν χτυπάει καμιά μαχαιρίτσα στο κούτσουρο ως «κάλεσμα». Αλλά σηκώνει τον μπαλτά του και όποιον πάρει ο χάρος. Πετσοκόβει λαούς. Κατακρεουργεί γενιές και τάξεις ολόκληρες. Επιπίπτοντας με ιδιαίτερη λύσσα επί των νέων ανθρώπων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Μετατρέποντας τον ευρωπαϊκό Νότο σε ένα απέραντο πτωχοκομείο. Σε αποθήκη ανέργων.

Αυτή είναι η φρικτή διαπίστωση της συντριπτικής πλειοψηφίας της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως την συνόψισε με μια επιγραμματική φράση ο ισπανός ευρωβουλευτής Αλεχάντρο Σέρκας: «Η Τρόικα έδρασε μάλλον ως χασάπης, παρά ως χειρουργός που γνωρίζει την ανατομία ενός σώματος».

Πιο συντριπτική πλειοψηφία, για την καταδίκη των μεθόδων της τρόικας, αλλά και της Ευρωζώνης γενικότερα, δεν μπορούσε να καταγραφεί: Ποσοστό 75%. 27 υπέρ του σχεδίου απόφασης, μόνον 7 κατά και δυο αποχές. Απομένει βεβαίως να δούμε και τι θα ψηφίσει η ολομέλεια τον Μάρτιο. Αλλά, κυρίως, τι θα ψηφίσουν οι λαοί τον Μάιο.

Μόλις ανακοινώθηκε το πρώτο μνημόνιο, είχα γράψει ότι μας καθιστούν «τα χαμστεράκια της Ευρώπης». Δοκιμάζοντας επάνω μας μια κοινωνικώς αποτρόπαιη συνταγή. Για να την μεταφέρουν εν συνεχεία και σε άλλους λαούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα. Τώρα οι ευρωβουλευτές με ξεπερνάνε. Διότι με τις περιγραφές τους, για το έργο των «χασάπηδων» της τρόικας, αποδεικνύεται ότι η δύσμοιρος και πάλαι ποτέ ένδοξος Ελλάς, μετά από τόσο άγριο μπαλτάδιασμα, έχει καταντήσει ο κατιμάς της Ευρώπης.

Ζωντανός κατιμάς τα παιδιά μας. Με την ανεργία των νέων στο 50%. Τα κλειστά καταστήματα και οι βιοτεχνίες, με την εξαφάνιση των μικρομεσαίων. Οι εξωθούμενοι στην αναξιοπρεπή διαβίωση συνταξιούχοι μας.

Ε, ψηφίστε τους άλλη μια φορά, για να συνεχίσουνε την κατακρεούργηση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου