Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ:Χάνετε τους νέους, Stop

γ-π-μασσαβετασχάνετε-τους-νέους-stop-220970

Η γενιά μου είναι φορτωμένη αμαρτίες. Βαρύτατες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση. Ασφαλώς μικρότερες από της «γενιάς του Πολυτεχνείου» που εξελίχθηκε στην πιο εκμαυλισμένη γενιά της σύγχρονης ιστορίας μας, με τα χυδαιότερα φαινόμενα εξαγοράς και αισχρής εμπορευματοποίησης «αγωνιστικών περγαμηνών». Αλλά τουλάχιστον, η γενιά μου, έχει το προσόν ότι έζησε, εξ απαλών ονύχων, όλες τις εκδοχές της αποτρόπαιης επαγγελματικής «εθνικοφροσύνης». Από το αστυνομικό κράτος ως την δικτατορία.

Η διαδρομή αυτή και οι εμπειρίες που την συνοδεύουν, την βοηθούν παρουσιάζει τα ισχυρότερα αντισώματα απέναντι στο κασιδιάρικο αυγό του φιδιού. Όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση της GPO για στο «Μέγα», μόνον το 15% των ψηφοφόρων του νεοφασιστικού μορφώματος προέρχεται από τις ηλικίες άνω των 55 ετών.

Τι θλιβερό της υπόθεσης είναι από που αντλεί την μεγαλύτερη δύναμη του το καρακιτσαριό της σύγχρονης επαγγελματικής «εθνικοφροσύνης». Διότι το 43% των υποστηρικτών της «Χρυσής Αυγής» ανήκει στις ηλικίες 25 έως 39 ετών. Όπου θερίζει η ανεργία και η ανασφάλεια. Όπου θα έπρεπε να είναι ο προνομιακός χώρος της Αριστεράς. Πόσο μάλλον όταν το 38% των εν δυνάμει ψηφοφόρων της Χ.Α. αυτοπροσδιορίζονται ως … «κεντροαριστεροί» και το 35% ως «κεντρώοι», εις αποθέωσιν του πολιτικού μας τραγέλαφου.

Από την δεκαετία του 50 και εντεύθεν, η νεολαία ήταν ο χώρος που κυριαρχούσε η κεντροαριστερά. Σήμερα όμως, όταν βλέπω τις φωτογραφίες από τις συγκεντρώσεις των «58», που υποτίθεται ότι είναι ο καταλύτης για να γίνουν οι κοσμογονικές διεργασίες για την συγκρότηση της «νέας κεντροαριστεράς», βλέπω μόνο τα …ΚΑΠΗ της γενιάς μου. Με εκκωφαντική απουσία της νεολαίας. Λες και έχει πέσει πυρηνική βόμβα επιλεκτικής διασποράς που έχει εξαφανίσει τις ηλικίες κάτω των πενήντα.

Ίσως κάποιοι ικανοποιούνται για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει τέτοια ποσοστά, τα οποία η Αριστερά είχε να δει από το 1958, υπό το σχήμα της ΕΔΑ, την οποία, ως μητροκτόνοι, Κουκουέδες και Κουκουεσίτες, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να την εξαφανίσουν.

Με συγχωρείτε, αλλά αν σε τέτοιες συνθήκες οικονομικής κρίσης, διάλυσης της κοινωνίας, εμφανίζεστε …αυτοϊκανοποιούμενοι, επειδή ενδεχομένως ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγράψει πρωτιά, η επειδή όλα μαζί τα κεντροαριστερά σχήματα θα ξεπεράσουν το 30%, τι να πω; Καλή η …αυτοϊκανοποίηση, άλλα μήπως πρέπει να δείτε, που σφάλετε, και «χάσατε την πιτσιρίκα»;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου