Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ:«Υπάρχει και φιλότιμο»;

γ-π-μασσαβετασυπάρχει-και-φιλότιμο-232583

Γιατί μωρέ το κάνετε αυτό; Γιατί καταδέχεστε να ξευτελίζεται το κοινοβούλιο και να εξευτελίστε και οι ίδιοι, για μερικές δεκάρες;

Προβάλλεται από ενημερωτικές ιστοσελίδες και αναπαράγεται από ιστολόγια, με τους ανάλογους, ήκιστα κολακευτικούς, σχολιασμούς, η είδηση ότι η Βουλή δαπάνησε εντός τριμήνου 16.753,88 ευρώ για καφεδάκια, νερά και βουτήματα, τα οποία προσφέρθηκαν κατά τις συνεδριάσεις του προέδρου με τους αντιπροέδρους και τις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών.

Σιγά το ποσόν. Μέσα στην τόση διασπάθιση, όπως αυτήν που αποκαλύπτεται από την δράση των επιτηδείων, που ροκάνιζαν εκατομμύρια μέσω των «Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων», τι είναι δεκαέξι χιλιάρικα για ένα τρίμηνο; Άντε και εκατό το χρόνο, για καφεδάκι, νεράκι και «βουτήματα»; Ασήμαντο ποσό. Αλλα δεν πρόκειται για το ποσόν. Αλλά για το «γαμώτο». Για το φιλότιμο.

Είσαστε μωρέ τόσον εξαθλιωμένοι, τόσο πένητες, ώστε δεν έχετε να δώσετε δέκα λεπτά για έναν καφέ, από την τσέπη σας και πρέπει να πληρώνεται το καφεδάκι σας από τον προϋπολογισμό της Βουλής; Διότι τόσο έχει ο καφές στη Βουλή των Ελλήνων. Ελληνικός και γαλλικός φίλτρου, κατά τον επίσημο τιμοκατάλογο του καφενείου κοστίζουν μόλις δέκα λεπτά. Και το εμφιαλωμένο νεράκι, το τσάι και ο εσπρέσσο 0,20 ευρώ. Όσο για τα «βουτήματα», κρουασάν και μηλόπιτα κοστίζουν πενήντα λεπτά έκαστο.

Δηλαδή, βαρύς, γλυκύς ή μέτριος, μετά μηλόπιτας και επιτραπεζίου ύδατος, το σύνολον ογδοήκοντα γ….μένα λεπτά. Εσπρέσσο μετά των ιδίων συμπαρομαρτούντων ενενήντα.

Πόσα καβούρια έχετε στις τσέπες σας, ώστε να καταδέχεστε να σας γελοιοποιούν για ένα ευρώ μόλις, -αν υποθέσουμε ότι θα αφήνατε και το δεκάλεπτο ή εικοσάλεπτο της διαφοράς ως φιλοδώρημα;

Μου αρέσει που η κυβέρνηση προβληματίζεται, τώρα, μετά από πέντε δεκαετίες που ωρύομαι, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών στον κατώτατο προβλεπόμενο από το Σύνταγμα αριθμό, δηλαδή στους διακόσιους, να κάνει πρόταση για …κολοβή περικοπή. Να μειωθούν, αλλά στους 250.

Και την ίδια ώρα …προβληματίζεται να στήσει και μια «Γερουσία». Αυτό μας έλλειπε. Άλλο ένα καθίδρυμα, για να βολευτούν πολιτευτές. Και, κυρίως, άλλος ένας μηχανισμός εξουσίας για να έχουμε συγκρούσεις αρμοδιοτήτων και εμπλοκές. Εδώ μεταξύ δυο υπουργείων δεν καταφέρνουν να μοιράσουν δυο γαϊδάρων άχυρα, θέλουμε και δυο νομοθετικά σώματα. Για να αλληλοαναιρούνται. Α, ρε γλέντια, που θα έλεγε και ο Καραγκιόζης….

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου