Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ:«Αποφεύγετε τας απομιμήσεις»

γ-π-μασσαβετασαποφεύγετε-τας-απομιμ-253871

Κάποτε, στην Κοκκινιά, γελούσαμε με τα καμώματα δυο εξαδέλφων, με το ίδιο ονοματεπώνυμο, πρώην συνεταίρων, ιδιοκτητών ενός καταστήματος ειδών ιματισμού επί κεντρικής οδού. Διότι όταν «τα έσπασαν», άνοιξαν από ένα καινούργιο κατάστημα έκαστος, με το ίδιο περιεχόμενο, την ίδια βιτρίνα, τις ίδιες επιγραφές, ο ένας απέναντι ακριβώς από τον άλλον. Και οι δύο είχαν αναρτημένη στην πρόσοψη τους από μια τεραστία επιγραφή, που προειδοποιούσε τους επίδοξους πελάτες τους: «Προσοχή: Αποφεύγετε τας απομιμήσεις. Μόνον εδώ είναι το γνήσιο κατάστημα του Μπάμπη Γιαννακίδη (το όνομα που γράφω δεν είναι το πραγματικό) Μην σας εξαπατούν όσοι μας αντιγράφουν».

Θυμήθηκα αυτήν την κωμική εμπορική ιστορία καθώς διαβάζω τις δηλώσεις πρώην υπουργών και άλλων στελεχών που άλλοτε συναποτελούσαν το «όλον ΠΑΣΟΚ» και τώρα έχουν καταφύγει οι μεν στην «Ελιά» και οι δε στην «Προοδευτική Συνεργασία» της ΔΗΜΑΡ, πέραν εκείνων που προτίμησαν, ως ασφαλέστερη πολιτική στέγη, τον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι αμφότερες οι πλευρές μου θυμίζουν ακριβώς την πρακτική των δυο εξαδέλφων και πρώην συνεταίρων. Ισχυρίζονται και οι μεν και οι δε ότι αυτοί συνιστούν την γνήσια έκφραση της «κεντροαριστεράς» και καλούν τους πολίτες να «αποφεύγουν τας απομιμήσεις».

Δυστυχώς, η φαρσοκωμωδία της εντεύθεν του ΚΚΕ Αριστεράς δεν λέει να τελειώσει. Ετσι θα παρακολουθήσουμε, κατά τις ευρωεκλογές, σε πολιτική εκδοχή το ασμάτιο των παιδικών μας αναγνωστικών –που έγιναν εσχάτως του συρμού και επανεκδίδονται: «Σε μια ρόγα από σταφύλι, έπεσαν πέντε-έξη φίλοι, τσίρι, τσίρι, τσίριτομ». Και ίσως, μετά τις ευρωεκλογές και την πιθανότατη ψυχρολουσία τους, αντιληφθούν ότι παρά είναι πολλοί για μια ρόγα από σταφύλι.

Ίσως βρουν την τόλμη να συνομολογήσουν ότι δεν υπάρχει άλλος χώρος παρά για ένα καθαρό στην ιδεολογία του, το πολιτικό πρόγραμμα, και τις διεθνείς αναφορές του, σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Αφήνοντας στο ΚΚΕ, σε κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, στην ΑΝΤΑΡΣΙΑ, στο «Σχέδιο Β» του Αλαβάνου και άλλα αριστερίστικα γκρουπούσκουλα να διεκδικούν την κομμουνιστική ιδεολογία των μεγάλων διαψεύσεων.

Δυστυχώς κάποιοι δεν διδάχθηκαν από το πάθημα των Μπάμπη Δρακόπουλου, Λεωνίδα Κύρκου, Γιάννη Μπανιά, Φώτη Κουβέλη και άλλων που επέμεναν να διεκδικούν το …σφυροδρέπανο, απορρίπτοντας την σημαία της ΕΔΑ. Για να γίνουν, οψίμως, ΕΑΡ, όταν εισέπραξαν την «ρομπατσίνα» του εκλογικού σώματος. Επιμένουν να φυσάνε το γιαούρτι, αφού προηγουμένως τους κάψει ο χυλός.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου