Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ:Επιλεκτικές ευαισθησίες

γ-π-μασσαβετασεπιλεκτικές-ευαισθησί-465446

Να ξεκαθαρίσω κάτι. Είναι αντίθετο προς τις αρχές, τη δική μου αντίληψη περί δημοσιογραφικής δεοντολογίας, να βλέπω δημοσιογράφους ως πρωταγωνιστές εμπορικών διαφημίσεων. Με ενοχλεί βαθύτατα όταν ακούω δημοσιογράφους που έχουν εκπομπές με χορηγούς να προωθούν ως «ενημέρωση» το από μικροφώνου γλείψιμο των χορηγών τους και την διαφήμιση των προϊόντων τους.

Με ενοχλεί όμως ακόμη περισσότερο, το μέγεθος της υποκρισίας, των θεσμοθετημένων από το καταστατικό της Ενώσεως Συντακτών οργάνων, των υπευθύνων για την τήρηση του κώδικα δεοντολογίας. Γιατί είναι υποκρισία προκλητική να περιορίζεις την αυστηρότητα σου στην διαγραφή, παραδείγματος χάριν, της κ. Πόπης Τσαπανίδου, επειδή, κακώς κατ’ εμέ, έγινε πρωταγωνίστρια διαφημιστικού τηλεοπτικού μηνύματος, αλλά να κάνεις ότι δεν είδες και δεν άκουσες τίποτε, για τις υπόγειες, προκλητικές συναλλαγές, κάτω από το τραπέζι, κάποιων μελών της ΕΣΗΕΑ με ισχυρούς του χρήματος.

Ναι, μου είναι αχώνευτο το ότι η οποιαδήποτε κ. Τσαπανίδου παραβαίνει τον κώδικα δεοντολογίας που απαγορεύει στους δημοσιογράφους να γίνονται φορείς εμπορικών διαφημίσεων. Τι το θέλεις κυρά μου; Ε, δεν είσαι και χαμηλόμισθη, από αυτούς τους ανασφάλιστους με τα μπλοκάκια, που έχει γεμίσει η δημοσιογραφία στις μέρες μας. Παίρνεις τόσα χρήματα, ώστε να μην έχεις κανένα πρόβλημα, καμία έγνοια να σκεφτείς τους λογαριασμούς σου. Αρκέσου σε αυτά.

Μου είναι όμως πολύ πιο αχώνευτο όταν η «κάθαρση» στο χώρο της δημοσιογραφίας περιορίζεται στο πρόσωπο της κ. Τσαπανίδου. Ενώ την ίδια ώρα όζουν δυσοσμίας οι αποκαλύψεις για τις περίεργες χρηματοδοτήσεις τους ενός ή του άλλου. Για σκανδαλώδη δανεικά και αγύριστα, ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρω, αλλα και ύποπτες χορηγίες, προς κάποιους που το παίζουν άλλος δήθεν «αναρχικός» και άλλος δήθεν παράγοντας που καίγεται για την «ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς». Για το πώς ο ένας ή ο άλλος από μας εμφανίζεται να αγοράζει μέσα ενημέρωσης, έναντι μυθικών ποσών, που δεν δικαιολογούνται από τον μισθό του, όποιος και αν είναι.

Για να μην αναφερθώ σε μακαρίτη, αστέρα της σχολής των λαϊκιστών, που έχει αναχθεί από πολλούς, εν αγνοία της πραγματικότητας, σε …λαϊκό ήρωα. Χωρίς κανείς να ασχολείται με τις περίεργες συναλλαγές του με το κύκλωμα Λαυρεντιάδη, συνολικού ύψους γύρω στο ένα εκατομμύριο ευρω.

Και μετά αγανακτούμε γιατί οι οργισμένοι νέοι μας βάζουν στο ίδιο σακί με ό,τι άλλο μισούν και σιάχνονται.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου