Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ:Και οι Βρυξέλλες με … «Greekstatistics»

γ-π-μασσαβετασκαι-οι-βρυξέλλες-με-greekst-474559

Εδώ και τέσσερα χρόνια η Ελλάδα κατηγορείται από τις ευρωπαϊκές αρχές των Βρυξελλών –και όχι αδίκως- ότι επί χρόνια υπέβαλε στα κοινοτικά όργανα ψευδή στατιστικά στοιχεία για την πορεία της οικονομίας της. Και κυρίως για τα δημοσιονομικά της. Κατάντησε να προβάλλεται από Ευρωπαίους πολιτικούς και να αναπαράγεται από τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, ως …ανέκδοτο, η φράση «Greekstatistics».

Να όμως που αποδεικνύεται ότι, προκειμένου να εξωραΐσουν, έναντι των πολιτών τους, τα αποτελέσματα της ακολουθούμενης πολιτικής της άγριας λιτότητας, οι ευρωπαϊκές αρχές επιδίδονται συστηματικώς σε εκείνο ακριβώς για το οποίο κατηγορούσαν τους Έλληνες πολιτικούς. Στην παρουσίαση μιας ψεύτικης εικόνας, με χονδροειδή αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων.

Το διεθνές πρακτορείο Bloomberg δημοσίευσε μια δική του έρευνα σχετικά με το πραγματικό ύψος της ανεργίας στην Ευρώπη. Αποδεικνύοντας ότι η Eurostat, την οποία υποτίθεται ότι πρέπει να έχει ως πρότυπο η δική μας, αναδιοργανωμένη με υποδείξεις των Βρυξελών, ως ανεξάρτητη αρχή ΕΛΣΤΑΤ, λέει ψέματα για το πραγματικό ύψος της ανεργίας, καταφεύγοντας σε στατιστικά τεχνάσματα.

Επισήμως οι άνεργοι στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτιμάται ότι είναι περίπου δέκα εννέα εκατομμύρια. Ενώ από την έρευνα του διεθνούς οικονομικού πρακτορείου αποδεικνύεται ότι έχουν φτάσει τα 30,2 εκατομμύρια. Δηλαδή οι ευρωπαϊκές αρχές κρύβουν περισσότερο από το ένα τρίτο του πραγματικού αριθμού των ανέργων. Διότι «μετράνε» μόνον εκείνους που «έψαξαν ενεργώς για εργασία κατά την διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων εβδομάδων». Ενώ το Bloomberg μετράει τους ανέργους με βάση το τελευταίο τρίμηνο. Κάνουν δηλαδή ότι δεν βλέπουν τους μακροχρονίως άνεργους, αλλά και εκείνους, κυρίως του νέους, που δεν έχουν καταστεί επισήμως «άνεργοι», επειδή απλούστατα δεν έχουν καταφέρει να βρουν καν εργασία.

Ε, να μη λέμε ότι μόνον οι αρχαίοι ημών πρόγονοι πρόσφεραν φώτα πολιτισμού στους άλλους λαούς της Ευρώπης. Ορίστε που και οι νεώτεροι προσφέρουμε τα φώτα μας. Τους μαθαίνουμε τα κόλπα. Πώς να επιδίδονται σε ελληνικές στατιστικές. Πώς να κρύβουν τους ανέργους, όπως επισημότατα συνεχίζουμε να κάνουμε και εμείς.

Άλλη μια πτυχή της αποτυχίας της σημερινής πολιτικής ηγεσίας της Ευρώπης. Μιας ηγεσίας μετριοτήτων και γραφειοκρατών, που ευτυχεί σκεπάζοντας με τεχνάσματα την δυστυχία των πολιτών της. Τριάντα ένα εκατομμύρια άνεργοι, είναι ένα εκρηκτικό μίγμα στα θεμέλια της Ευρώπης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου