Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ: Μαζί τα φάγανε

γ-π-μασσαβετασ-μαζί-τα-φάγανε-518485

Οταν ο Πάγκαλος εκτόξευε τη ρήση «μαζί τα φάγαμε», με τη μεγαλορρημοσύνη του, υπερέβαλε. Ώστε να προκαλεί όσους τώρα πληρώνουν τα σπασμένα, χωρίς ποτέ να έχουν αγγίξει το δημόσιο χρήμα. Αν σε κάτι είχε δίκιο, είναι το ότι στο «μεγάλο φαγοπότι» δεν μετείχαν μόνον πολιτικοί. Αλλά ένας ευρύτατος εσμός. Αποτελούμενος από τους εν ευρεία εννοία «δικούς τους». Από επιχειρηματίες έως αγρότες. Από επαγγελματίες έως «συνδικαλιστές». Ακόμη και με «αριστερούληδες».

Τυπική περίπτωση όσα αποκαλύπτονται για την περιουσία του επί έτη πανίσχυρου Γραμματέα της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Ρίζου Ρίζου, που εκλεγόταν με τη συνδικαλιστική παράταξη του «Συνασπισμού». Και ο οποίος όταν είχε αποκαλυφθεί ότι χρησιμοποιούσε τη δύναμη του για να αναλαμβάνει μελέτες της ΔΕΗ η μια από τις κόρες του, είχε απαντήσει με το δόγμα Βουλγαράκη: Είναι νόμιμο και ηθικό.

Ακολούθησε η αποκάλυψη για τη λεηλασία του χρήματος της ΔΕΗ, με τη μορφή «χορηγιών» της διοίκησής της, ύψους πολλών εκατομμυρίων, για «μορφωτικά» και «πολιτιστικά» ταξίδια εργατοπατέρων στο εξωτερικό. Στην οποία ο κ. Ρίζος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Με αποτέλεσμα να του ασκηθεί δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, για άπατη και κατάχρηση δημοσίου χρήματος.

Τώρα αποκαλύπτεται ότι, μαζί με τις δυο κόρες του, Χριστιάνα και Ιωάννα, έχει μια τεράστια περιουσία. Η οποία, εκτός από τα πολυτελή ακίνητα -μόνο το… σπιτάκι που μένει ο ίδιος στη Βούλα, καλύπτει συνολική επιφάνεια 480 τ.μ.- διαθέτει ακόμη και εξωχώρια εταιρεία, από το φορολογικό παράδεισο της Μπελίζ, με νομική έδρα στην Κύπρο, στους λογαριασμούς της οποίας βρέθηκαν πάνω από 750.000 ευρώ.

Και τι δήλωνε στην εφορία αυτή η «προοδευτική και αγωνιστική» οικογένεια; Ενδεικτικώς για το έτος 2013 έχουν δηλώσει εισόδημα ο ίδιος 30.356 ευρώ, και οι κόρες του 5.160 ευρώ η μια και 4.700 ευρώ η άλλη. Ε, αξίζουν να τους αναθέσουν τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας. Λίγο είναι, με τέτοια εισοδήματα, να έχεις έναν «κουμπαρά» με 750.000 στην Κύπρο και να αποκτάς και τα ακόλουθα ακίνητα;

Κατοικία 290,50 τ.μ. με βοηθητικούς χώρους 189,49 τ.μ. στη Βούλα, διαμέρισμα 119,08 τ.μ. με βοηθητικούς χώρους 15 τ.μ., στου Ζωγράφου, άλλο, 25,24 τ.μ. με βοηθητικούς χώρους 15 τ.μ., στου Ζωγράφου, άλλο 126,70 τ.μ. με βοηθητικούς χώρους 5 τ.μ., στο Δήμο Αθηναίων.

Ναι, αυτοί, μαζί τα φάγανε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου