Γιώργους Λαμπράκης:Ο θαυμαστός κόσμος του επιμελητηρίου

γιώργους-λαμπράκηςο-θαυμαστός-κόσμο-723031

Συνεχίζει να απογοητεύει τα χιλιάδες μέλη του το Επιμελητήριο Μαγνησίας, ο μεγαλύτερος παραγωγικός και οικονομικός φορέας της Μαγνησίας. Η διοίκησή του μετά από μια ακόμη θυελλώδη συνεδρίαση τροφοδότησε την τοπική κοινή γνώμη με καταγγελίες για μη σύννομες αποφάσεις, κάνοντας ακόμη πιο βαρύ το κλίμα στο κτίριο της οδού Δημητριάδος. Αυτή τη φορά η αντιπολίτευση ζητά ξεκάθαρα την παρέμβαση της δικαιοσύνης καθώς αποκαλύπτεται η ύπαρξη λευκής επιταγής και η λήψη απόφασης για τη χρηματοδότηση της αναπτυξιακής εταιρείας, χωρίς, όπως καταγγέλλεται, να έχει περάσει το θέμα πρώτα από τη διοικητική επιτροπή.

Ο πρόεδρος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει ζήτημα νομιμότητας και καταγγέλλει οργανωμένο σχέδιο να παυθεί από τα καθήκοντά του, ενώ επιτίθεται κατά των υπολοίπων παρατάξεων της διοίκησης του Επιμελητηρίου, κατηγορώντας τες ότι του βάζουν συνεχώς τρικλοποδιές και δεν του επιτρέπουν να διοικήσει.

Η θητεία της παρούσας διοίκησης ξεκίνησε στραβά από την αρχή και από ότι φαίνεται πολύ δύσκολα θα ολοκληρωθεί χωρίς να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις. Θυμίζουμε πως στο τιμόνι του Επιμελητηρίου βρίσκεται ο επικεφαλής μιας παράταξης που δεν κέρδισε τις εκλογές, αλλά ανέλαβε το τιμόνι χάρις στη στήριξη που του παρείχε η μια από τις δύο παρατάξεις, οι οποίες ισοψήφησαν στην πρώτη θέση. Δηλαδή, ο ρυθμιστής των εξελίξεων βρέθηκε στην καρέκλα του προέδρου και από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησαν τα παρατράγουδα. Δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση, τα τελευταία δύο χρόνια, στην οποία να εμπλέκεται το Επιμελητήριο και να μην έχουν προκύψει καταγγελίες και σκανδαλολογία. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τη συμμετοχή στην τουριστική έκθεση της Νυρεμβέργης και τα όσα κατήγγειλε αρχικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κατά του προέδρου των ξενοδόχων (καταγγελίες που ανασκεύασε σε πρόσφατη συνεδρίαση της διοίκησης), την εκδήλωση για τη στέβια, τον τραγέλαφο του «Ιάσονα» ή το Επιχειρηματικό Πανόραμα όπου στράφηκε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στα παρατράγουδα με την παράνομη λειτουργία λούνα παρκ, παρά στο ζητούμενο της έκθεσης που ήταν η ανάδειξη της επιχειρηματικότητας και η τόνωση των τοπικών επιχειρήσεων.

Τώρα προκύπτουν νέες καταγγελίες που πλήττουν ακόμη περισσότερο το κύρος ενός θεσμού που τα τελευταία χρόνια έχει απαξιωθεί όσο κανένας άλλος και έχει δεχθεί χτυπήματα, τα οποία είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα γιατρευθούν ποτέ. Την ίδια στιγμή, τα μέλη του Επιμελητηρίου εξακολουθούν να ζουν το δικό τους δράμα, βλέποντας την αγορά να αργοσβήνει και τον κύριο εκφραστή και συμπαραστάτη τους να αναλώνεται σε κόντρες και συντροφικά μαχαιρώματα. Ούτε καν στο μείζον ζήτημα των εισφορών που πληρώνουν τα μέλη, δεν κατέστη δυνατό να συμφωνήσουν οι σύμβουλοι της διοίκησης, με αποτέλεσμα να καταψηφίσει την πρόταση για μείωση των εισφορών σε ποσοστό 20% ο πρόεδρος και να περάσει τελικά το θέμα χάρις στις ψήφους των υπολοίπων δύο παρατάξεων.

Το απόλυτο κομφούζιο στο Επιμελητηρίο συνεχίζεται και το πιο ανησυχητικό είναι ότι δεν φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ. Η βεντέτα μεταξύ των συμβούλων δεν έχει τέλος και πολύ φοβόμαστε ότι ακόμη δεν έχουμε δει τα χειρότερα. Το μόνο σίγουρο είναι πως από όλο αυτό το εμφυλιοπολεμικό κλίμα οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που δίνουν καθημερινά μια άνιση μάχη με την ανεξέλεγκτη οικονομική ύφεση. Βέβαια οι άνθρωποι αυτοί, και γνώση και κρίση και μνήμη διαθέτουν, έτσι ώστε στις επόμενες επιμελητηριακές εκλογές να τιμωρήσουν με τη ψήφο τους όσους τους απογοήτευσαν και υποβάθμισαν το θεσμό. Αρκεί τα συγκεκριμένα πρόσωπα να βρουν το θάρρος ή μάλλον το θράσος, να υποβάλουν και πάλι υποψηφιότητα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου