Γιώργους Λαμπράκης: Ανιση μάχη με παθογένειες του παρελθόντος

γιώργους-λαμπράκης-ανιση-μάχη-με-παθο-725460

Οι λογαριασμοί της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Βόλου αποτελούν για άλλη μια φορά αιτία για παράπονα, διαμαρτυρίες και αντιδράσεις πολιτών που αδυνατούν να αντιληφθούν για ποιο λόγο καλούνται να πληρώσουν καταναλώσεις του 2012, ενώ βρισκόμαστε ήδη στο δεύτερο εξάμηνο του 2013.

Τις τελευταίες ημέρες πολλοί καταναλωτές σπεύδουν στα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ για να πληρώσουν τους λογαριασμούς του νερού και διαπιστώνουν ότι τα ποσά που πρέπει να εξοφλήσουν δεν αντιστοιχούν σε χρεώσεις του τρέχοντος έτους αλλά στο τελευταίο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς. Επισήμως, η διοίκηση της επιχείρησης Ύδρευσης υποστηρίζει ότι πρόκειται για περιπτώσεις καταναλωτών εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος και πως οι λογαριασμοί του νερού στο Βόλο, την Νέα Ιωνία και τον πρώην δήμο Αισωνίας αντιστοιχούν σε καταναλώσεις του πρώτου τριμήνου του 2013. Ωστόσο, οι διαμαρτυρίες που έχουμε δεχτεί και οι πολίτες με τους οποίους μιλήσαμε διαμένουν στο Βόλο και αδυνατούν να κατανοήσουν γιατί λαμβάνουν λογαριασμούς με χρεώσεις της προηγούμενης χρονιάς, ενώ οι ίδιοι είναι συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις τους προς τη ΔΕΥΑΜΒ.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά, και από ότι φαίνεται δεν θα είναι και η τελευταία, που προκύπτουν αρρυθμίες στο θέμα των λογαριασμών της επιχείρησης. Παλαιότερα είχαν προκύψει ανάλογα προβλήματα, ιδίως σε περιοχές που συνενώθηκαν με τον δήμο Βόλου μετά τη ισχύ του «Καλλικράτη». Τώρα όμως που υποτίθεται ότι έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να ξεπεραστούν τα λάθη του παρελθόντος δεν δικαιολογούνται τέτοιες καταστάσεις. Προσπαθώντας να ερμηνεύσουμε το γεγονός σκεφτόμαστε όλα τα ενδεχόμενα. Να πρόκειται δηλαδή για κάποιο λάθος, ή για κάποια αστοχία του συστήματος μηχανοργάνωσης της ΔΕΥΑΜΒ που δεν φημίζεται για την αξιοπιστία της σε θέματα τεχνολογίας. Μοιραία όμως γεννιούνται υπόνοιες για ενδεχόμενα λογιστικά μαγειρέματα έτσι ώστε να φανεί ότι υπάρχει πλεόνασμα στα ταμεία της επιχείρησης για το 2012. Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις έτσι ώστε να αποκαταστήσει την απολεσθείσα, εδώ και καιρό, αξιοπιστία της που εξακολουθεί να βάλλεται από ζητήματα όπως το παραπάνω καθώς και από καταγγελίες σαν αυτή στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ αναφορικά στο ποσό με το οποίο χρεώθηκε η επιχείρηση για τη μεταφορά λυματολάσπης από τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού στον ΧΥΤΑ, με φορτηγό ιδιώτη όταν το όχημα που διαθέτει η ΔΕΥΑΜΒ υπέστη μηχανική βλάβη. Αν ισχύουν τα καταγγελλόμενα, ότι δηλαδή αντί να επισκευαστεί το φορτηγό, επελέγη η λύση του ιδιώτη έναντι ποσού υπερπολλαπλάσιου από το κόστος της απαιτούμενης επισκευής, τότε προκύπτουν και πάλι θέματα διαφάνειας και ορθολογικής διαχείρισης. Το ζήτημα αποκτά άλλες διατάσεις καθώς η καταγγελία αφορά σε χρονικό διάστημα κατά το οποίο ήταν σε εξέλιξη απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο δήμο και την επιχείρηση ύδρευσης.

Τα τελευταία δύο χρόνια η νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ δίνει μάχη για να λύσει προβλήματα και εκκρεμότητες προηγούμενων ετών που αποτέλεσαν πραγματική θηλιά για την επιχείρηση και την οδήγησαν στο χείλος της καταστροφής. Απαξιωμένη στα μάτια των δημοτών και έχοντας να αντιμετωπίσει σειρά καταγγελιών για αδιαφάνεια και κακοδιαχείριση, προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της σε μια εποχή που η φημολογία για ιδιωτικοποίηση των νερών έχει λάβει τεράστιες διατάσεις. Πως λοιπόν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα αν πρώτα δεν αντιμετωπίσει στοιχειώδη ζητήματα λειτουργίας, όπως οι λογαριασμοί του νερού; Μερικές φορές έχουμε την εντύπωση ότι η νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ δίνει έναν άνισο αγώνα για να αναστρέψει μια μη αναστρέψιμη κατάσταση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου