Γιώργος Λαμπράκης: Η εικονική πραγματικότητα των κομματικών μηχανισμών

γιώργος-λαμπράκης-η-εικονική-πραγματ-790352

Στη δική τους αποστειρωμένη πραγματικότητα συνεχίζουν να ζουν τα στελέχη των κομμάτων που απαρτίζουν την τρικομματική κυβέρνηση. Με αλλεπάλληλες δηλώσεις, επιχειρούν να παρουσιάσουν μια εικόνα που όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αλλά απέχει παρασάγγας από το σημείο που βρισκόταν η χώρα μας πριν από αρκετές δεκαετίες. Το χειρότερο είναι ότι προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι «το τοπίο αλλάζει, ότι φαίνεται φως στο βάθος του τούνελ, ότι πιάνουν τόπο οι θυσίες των πολιτών», όλα αυτά δηλαδή τα εξωπραγματικά που ξεστομίζει το τελευταίο διάστημα ο πρωθυπουργός, για ευνόητους λόγους. Τα ίδια επανέλαβε και ο επικεφαλής του κλιμακίου της ΝΔ που βρίσκεται αυτό το διήμερο στο Βόλο και πραγματοποιεί επαφές με εκπροσώπους φορέων της περιοχής, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου του κόμματος.

Ακούσαμε λοιπόν τον Βουλευτή Κοζάνης να αναφέρεται σε «αισιόδοξες προοπτικές και σε προσπάθειες που αποδίδουν», ενώ όπως τόνισε η επικείμενη ανακεφαλαίωση των τραπεζών θα αποτελέσει κομβικό σημείο για την αναζωογόνηση της οικονομίας. Αλήθεια, πως πρέπει να ακούγονται αυτές οι μεγαλόσχημες εκφράσεις στον άνεργο οικογενειάρχη, τον απλήρωτο επί μήνες εργαζόμενο του ιδιωτικού τομέα και στον δημόσιο υπάλληλο που έχει υποστεί απανωτές περικοπές στο μισθό του;

Βέβαια, τα στελέχη των κομμάτων πρέπει να υποστηρίξουν αυτές τις θέσεις, αλλιώς θα πάνε στο σπίτι τους και το χειρότερο, θα πρέπει να αναζητήσουν δουλειά στο εχθρικό εργασιακό περιβάλλον της χώρας μας. Μακριά από τη σιγουριά των κομματικών οργάνων και του διασφαλισμένου μισθού τους, ίσως αλλάξουν γνώμη και σταματήσουν να μας φλομώνουν με φούμαρα.

Η κοινωνία έχει ξεκάθαρη άποψη για τις συνθήκες που έχουν διαμορφώσει τα Μνημόνια σε όλους τους τομείς και δεν χρειάζεται κανένα κομματικό στέλεχος να παρουσιάζει τη δική του ιδανική πραγματικότητα, σαν να είναι η πραγματικότητα που βιώνει το κάθε νοικοκυριό. Κανείς δεν έχει ανάγκη από πρόσωπα και θεσμούς που κάνουν το μαύρο άσπρο και επιχειρούν να μετατρέψουν την απελπισία σε ελπίδα, με λόγια του αέρα. Το επικοινωνιακό παιχνίδι που έχει στηθεί το τελευταίο διάστημα με τη βοήθεια των κεντρικών ΜΜΕ έτσι ώστε να αλλάξει άποψη ο κόσμος για το δράμα που βιώνει εδώ και τρία χρόνια, έχει ξεκάθαρη σκοπιμότητα αλλά δεν παύει να αποτελεί μια χυδαία προσπάθεια να πεισθούν οι εξαθλιωμένοι πολίτες ότι υπάρχει μια κυβέρνηση που έχει αρχίζει να αλλάζει το τοπίο και να σταθεροποιεί και πάλι τη χρεοκοπημένη Ελλάδα. Άλλωστε, μην ξεχνάτε το θέατρο του παραλόγου το οποίο στήθηκε μετά το τέλος των πρόσφατων διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, όταν παρουσιάστηκε σαν επιτυχία η μείωση σε ποσοστό 15% του χαρατσιού για τα ακίνητα που θα συνεχίσει να εισπράττεται του μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Δίχως και διστάσουν βάφτισαν το κρέας ψάρι, με μια απόφαση που δεν μπορεί να ξεγελάσει ούτε και τον πλέον καλοπροαίρετο πολίτη αυτής της χώρας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κοινωνία συνεχίζει να βυθίζεται στα αδιέξοδα που δημιούργησαν όλοι όσοι προσπαθούν σήμερα να μας πείσουν ότι δεν ζούμε τον απόλυτο εφιάλτη και πως αρχίζει να φαίνεται φως στο βάθος του τούνελ. Όσοι ψάχνουν αυτό το φως, ας προσέξουν μήπως είναι το φως του τραίνου που έρχεται κατά πάνω μας!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου