Γιώργος Λαμπράκης : Κατήφορος δίχως τέρμα…

γιώργος-λαμπράκης-κατήφορος-δίχως-τέ-15648

Δίχως τέρμα μοιάζει ο κατήφορος του Νοσοκομείου Βόλου όπου εκτυλίχθηκαν χθες το πρωί απερίγραπτες καταστάσεις. Πραγματικές εικόνες ντροπής σε ένα δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα με τεράστιες ανάγκες και ανυπέρβλητα προβλήματα. Όποιος ήταν παρών έξω από το γραφείο του διοικητή έγινε μάρτυρας μιας κατάστασης πολιορκίας του γραφείου του κ. Ζαχαρόπουλου, από 10άδες αγανακτισμένους νοσηλευτές και γιατρούς που ζητούσαν το κεφάλι του διοικητή.

Ο τελευταίος κλειδαμπαρωμένος στο γραφείο του από τα ξημερώματα, αρνούνταν να συναντηθεί με τους εκπροσώπους του αγανακτισμένου πλήθους, που ήθελε να εγκαταλείψει άμεσα το νοσοκομείο, μετά και το πρωτοφανές επεισόδιο με τον πρόεδρο των γιατρών του «Αχιλλουπουλείου» τη προηγούμενη Παρασκευή. Τα όσα διαδραματίστηκαν στη είσοδο των γραφείου του διοικητή, όταν άνοιξε η πόρτα για να μπουν οι δημοσιογράφοι, δεν τα χωρά το μυαλό κανενός ανθρώπου που στέκει στα καλά του. Δεν υπάρχει λόγος να αναφερθούμε περισσότερο στα χθεσινά θλιβερά γεγονότα που καταγράφηκαν και μεταδόθηκαν επακριβώς από τις τηλεοπτικές κάμερες και από ότι φαίνεται θα απασχολήσουν τη δικαιοσύνη. Το μεγάλο ζητούμενο ήταν και παραμένει η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου που με καταστάσεις σαν τη χθεσινή, κάθε άλλο παρά μπορεί να επιτελέσει το έργο του. Χθες για παράδειγμα, ουσιαστικά είχε παραλύσει από την κινητοποίηση έξω από γραφείο του διοικητή που όλα δείχνουν ότι διανύει τις τελευταίες ώρες του στο τιμόνι του «Αχιλλοπουλείου». Ο τρόπος που χειρίστηκε πρόσωπα και καταστάσεις, έστρεψε εναντίον του το σύνολο σχεδόν του προσωπικού και το πράγμα δεν μαζεύεται πλέον. Ακόμη και να δεχτούμε ότι υφίστανται παραβατικές συμπεριφορές που πλήττουν το δημόσιο συμφέρον, ο κ. Ζαχαρόπουλος με τον απόλυτο τρόπο σκέψης και διοίκησης κατάφερε να δημιουργήσει ένα εκρηκτικό σκηνικό, προκαλώντας την αγανάκτηση ακόμη και όσων δεν περιλαμβάνονται στις καταγγελίες του.

Το ίδρυμα παρουσιάζει αυτή τη στιγμή μια εικόνα διάλυσης και διέρχεται τη πλέον δύσκολη και επεισοδιακή περίοδο της ιστορίας του. Για πόλεμο της νομιμότητας με τη παραβατικότητα, κάνει λόγο ο απερχόμενος διοικητής που αρνείται να εγκαταλείψει τη θέση του υπακούοντας, όπως αναφέρει, στις επιταγές της οχλοκρατίας. Ούτε να τον βλέπουν στα μάτια τους δεν θέλουν οι εκπρόσωποι γιατρών και νοσηλευτών αλλά και ένας αρκετά μεγάλος αριθμός του προσωπικού, όπως φάνηκε από τη χθεσινή κινητοποίηση. Την ίδια στιγμή, το υπουργείο ακόμη και τις τελευταίες ημέρες όπου η κατάσταση ξέφυγε πέρα από κάθε έλεγχο, εξακολουθεί να μην είναι σε θέση να δώσει μια λύση η οποία θα εκτονώσει τα πνεύματα και θα αποκαταστήσει την ηρεμία, αλλά έως ένα μεγάλο βαθμό και τη ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου. Γιατί ας είμαστε ειλικρινείς, με εικόνες και καταστάσεις όπως η χθεσινές δεν είναι δυνατό να λειτουργήσει ένα δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Γνωρίζουμε καλά ότι υπάρχουν γραφειοκρατικά κωλύματα σε ότι αφορά στην κοινοποίηση του ΦΕΚ της καρατόμησης Ζαχαρόπουλου και για αυτό υπάρχει καθυστέρηση ενός ολόκληρου μήνα, στη υλοποίηση της απόφασης του υπουργού Υγείας. Γνωρίζουμε όμως ακόμη καλύτερα ότι αν δεν γίνουν άμεσα οι κατάλληλες ενέργειες για την εκτόνωση της έντασης δεν αποκλείεται να ζήσουμε ακόμη χειρότερες καταστάσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου