Γιώργος Λαμπράκης : Αναδιάταξη υπαλλήλων ή απομόνωση «ταραχοποιών»;

γιώργος-λαμπράκης-αναδιάταξη-υπαλλή-36731

Στα άκρα φαίνεται πως οδηγούνται οι έτσι κι αλλιώς οριακές σχέσεις μεταξύ της Δημοτικής Αρχής Βόλου και μερίδας συνδικαλιστών που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ και εκπροσωπούνται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας. Μετά τις καταγγελίες για προσπάθεια φακελώματος εργαζομένων μέσα από τη διαδικασία καταγραφής των απεργών στις πρόσφατες κινητοποιήσεις ενάντια στις διαθεσιμότητες, έρχεται να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά η απόφαση της νέας Αντιδημάρχου Καθαριότητας να μετακινήσει στην Πορταριά τον διευθυντή της Υπηρεσίας Καθαριότητας της Νέας Ιωνίας, που πρωτοστάτησε στις απεργιακές κινητοποιήσεις πριν τα Χριστούγεννα και αποτελεί μέλος του ΠΑΜΕ/ΟΤΑ.

Για καραμπινάτη περίπτωση πολιτικής και συνδικαλιστικής δίωξης κάνουν λόγο οι συνάδελφοί του, που ήδη ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Παρασκευή, οπότε και θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Δημάρχου. Η δημοτική παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κάλεσε με τη σειρά της τους δημοτικούς υπάλληλους να ξεσηκωθούν κατά της Δημοτικής Αρχής. Τόσο η μετακίνηση του συγκεκριμένου υπαλλήλου (που θεωρείται από το ΠΑΜΕ προσπάθεια τρομοκράτησης όσων τολμούν να σηκώσουν κεφάλι και να αντιδράσουν σε «σχεδιασμούς υπέρ της ιδιωτικοποίησης του τομέα Καθαριότητας»), όσο και γενικότερα, είναι δικαίωμα της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του προσωπικού και της καλύτερης αξιοποίησης του έμψυχου δυναμικού της.

Μπορεί να χαρακτηρίζεται ως «δυσμενής μετάθεση» η μετακίνηση ενός διευθυντή από το Βόλο στην Πορταριά, ωστόσο δεν αποτελεί ούτε βλαπτική μεταβολή ούτε υπηρεσιακή υποβάθμιση. Μάλιστα, η παρουσία ενός έμπειρου στελέχους σε μια υπηρεσία που βρίσκεται ακόμη σε νηπιακό στάδιο, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σημαντικό πλεονέκτημα για την Υπηρεσία και πρόκληση για τον ίδιο τον υπάλληλο. Ωστόσο η χρονική περίοδος που επελέγη για τη συγκεκριμένη μετακίνηση αποδυναμώνει τα προαναφερόμενα επιχειρήματα και ενισχύει τις απόψεις των συνδικαλιστών περί πολιτικής δίωξης. Δεν χωρά αμφιβολία ότι η επίμαχη απόφαση ελήφθη με σκοπό να μην επαναληφθούν γεγονότα και καταστάσεις που έζησε η Νέα Ιωνία για πέντε εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα. Τότε που η υπηρεσία Καθαριότητας στο Αλιβέρι ήταν το προπύργιο των απεργών και δεν έχει μετακινηθεί ούτε για αστείο κανένα από τα απορριμματοφόρα. Εκείνο το διάστημα ο Δήμαρχος Βόλου δεν είχε κρύψει τη δυσφορία του για την κατάληψη στο αμαξοστάσιο της Νέας Ιωνίας και είχε ασκήσει σκληρή κριτική στην τακτική των απεργών.

Με αφορμή λοιπόν την αλλαγή στη θέση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και με την πρόφαση της αναδιάρθρωσης του προσωπικού, λαμβάνεται η απόφαση για τη μετακίνηση Τσαλούχα σε ένα άγνωστο, για τον ίδιο, εργασιακό περιβάλλον, όπου ο συνδικαλισμός αυτού του επιπέδου αποτελεί άγνωστη έννοια. Οι επόμενες μέρες θα δείξουν αν ήταν επιτυχής αυτή η επιλογή. Αν δηλαδή, με την απομόνωση του συγκεκριμένου υπαλλήλου αντιμετωπίστηκε και ο «πονοκέφαλος» που προκαλούσε στη Δημοτική Αρχή, με την παρουσία του σε κάθε απεργία. Διότι αν δεν εξελιχθούν έτσι τα πράγματα, η υπηρεσία της Νέας Ιωνίας χάνει ένα έμπειρο στέλεχος και οι ομοϊδεάτες τους στο χώρο του συνδικαλισμού, βρίσκουν μια πρώτης τάξης αφορμή για καινούργιες κινητοποιήσεις και νέα ταλαιπωρία των πολιτών!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου