Γιώργος Λαμπράκης: Μπορεί να μπει τάξη στα Παλιά;

γιώργος-λαμπράκης-μπορεί-να-μπει-τάξη-895890

Μετά την προσφυγή των μονίμων κατοίκων των Παλαιών στον εισαγγελέα, προκειμένου να μπει τέλος στο μαρτύριο της ηχορύπανσης, που βιώνουν κάθε βράδυ, τα δεδομένα αλλάζουν, εξαιτίας κυρίως των καταγγελιών τους για παραβατικές συμπεριφορές, ακόμη και για απόπειρα βιασμού! Είναι διαφορετικό να καταγγέλλεται ότι μια ολόκληρη γειτονιά δεν μπορεί να ησυχάσει τη νύχτα και τελείως διαφορετικό να μπαίνουν στο κάδρο των επιχειρημάτων όσων ζητούν να μπει τάξη στα Παλιά ζητήματα, που σχετίζονται με το κοινό ποινικό δίκαιο.

Δεν γνωρίζουμε αν στέκουν οι καταγγελίες για απόπειρα βιασμού κοπέλας από παρέα ατόμων, που βρισκόταν σε κατάσταση μέθης ή αν άρχισαν να χρησιμοποιούνται και υπερβολές, προκειμένου να κερδηθούν οι εντυπώσεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως αρχίζει και προκαλείται ένα ιδιαίτερα βαρύ κλίμα μεταξύ των μονίμων κατοίκων των Παλαιών και των επιχειρηματιών του κλάδου της νυχτερινής διασκέδασης. Οι μεν ζητούν το αυτονόητο, να μπορούν να απολαμβάνουν τον ύπνο τους και να μη μετατρέπεται η γειτονιά τους σε απέραντο κέντρο διασκέδασης μέχρι τα ξημερώματα. Οι δε καταστηματάρχες διεκδικούν, από τη δική τους πλευρά, να μπορούν να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους, που για σχεδόν δύο χρόνια ήταν κλειστές και τόσο οι ίδιοι, όσο και οι εργαζόμενοι, που απασχολούν, ζούσαν με τα κρατικά επιδόματα.

Είναι πολύ ισχυρό το επιχείρημά τους για την ανάγκη διατήρησης των εκατοντάδων θέσεων εργασίας, που έχουν δημιουργηθεί στα καταστήματα των Παλαιών. Είναι, από την άλλη μεριά, απόλυτα λογικό και δίκαιο το επιχείρημα των μονίμων κατοίκων, που δεν μπορούν να κοιμηθούν και επιπρόσθετα καταγγέλλουν, εσχάτως, ότι η γειτονιά τους αρχίζει να θυμίζει περιοχές της Κρήτης, όπου η νυχτερινή διασκέδαση μετατρέπεται σε κραιπάλη και οι θαμώνες των καταστημάτων επιδίδονται σε παραβατικές πράξεις.

Το μόνο βέβαιο είναι πως από τη στιγμή που ζητήθηκε η παρέμβαση της δικαιοσύνης, τα δεδομένα αλλάζουν. Ο εισαγγελικός λειτουργός, με τον οποίο συναντήθηκε αντιπροσωπεία μονίμων κατοίκων των Παλαιών, θα πρέπει τώρα να διερευνήσει τα καταγγελλόμενα και να ακούσει τα επιχειρήματα και της άλλης πλευράς. Αν επιβεβαιωθούν οι αναφορές για επεισόδια, φθορές σε αυτοκίνητα, ακόμη και για απόπειρα βιασμού, ο ρόλος των αστυνομικών αρχών, που μέχρι σήμερα περιορίζεται στη βεβαίωση παραβάσεων και στην επιβολή προστίμων για ηχορύπανση, αποκτά εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα.

Αν πάλι δεν προκύψει ότι κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν τα Παλιά σε ένα απέραντο κέντρο διασκέδασης, όπου κυριαρχούν η ανομία και η κραιπάλη, τότε οι εκτιμήσεις των καταστηματαρχών, ότι κάποιοι περίοικοι τούς έχουν στοχοποιήσει και θέλουν να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους, αφήνοντας στον δρόμο 500 και πλέον εργαζόμενους, θα επιβεβαιωθούν και η προσπάθεια, που άρχισε, προκειμένου να μπει τάξη στο άναρχο καθεστώς, θα πέσει στο κενό οριστικά και αμετάκλητα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου