Γιώργος Λαμπράκης: Αποπροσανατολίζει η σεναριολογία για πρόωρες εκλογές

γιώργος-λαμπράκης-αποπροσανατολίζε-899039

Το πινγκ πονγκ των δημόσιων τοποθετήσεων του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες με φόντο τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, δεν πρέπει να παρασύρει τους πολίτες στο γαϊτανάκι τις πολιτικής όξυνσης, που στήνουν η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό να κερδίσουν εντυπώσεις και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητας.

Ο μεν πρωθυπουργός επιμένει ότι οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της κοινοβουλευτικής θητείας της κυβέρνησής του, ο δε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει ότι θα στηθούν κάλπες μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, για να επανέλθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να διαψεύσει τον προκάτοχο του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αυτά τα παιχνίδια μπορεί να εξυπηρετούν τις σκοπιμότητες των κομματικών επιτελείων, τα οποία επιλέγουν τη συγκεκριμένη στρατηγική, ωστόσο προκαλούν σφοδρή ενόχληση στους πολίτες, που παλεύουν με τα προβλήματα της καθημερινότητας και με το «τέρας» των ανατιμήσεων, το οποίο σαρώνει την αγορά. Η καθημερινή αγωνία όλων είναι πώς θα ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, πώς θα πληρώσουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, πώς θα καλύψουν το κόστος των μετακινήσεων, το οποίο έχει εκτοξευθεί εξαιτίας του ράλι στις τιμές των καυσίμων.

Οι πολίτες, κάθε φορά που «βομβαρδίζονται» από τα ΜΜΕ με σενάρια και διαρροές εκλογών και βλέπουν το πολιτικό προσωπικό της χώρας να ξημεροβραδιάζεται στα τηλεοπτικά παράθυρα και να αναλώνεται σε ατέρμονες συζητήσεις ως προς τον χρόνο διενέργειας των επόμενων βουλευτικών εκλογών, δεν αισθάνονται τίποτα άλλο από απογοήτευση για τη νοοτροπία και την πολιτική ποιότητα των εθνοπατέρων μας.

Οποτε και αν γίνουν εκλογές, αυτό που ενδιαφέρει τους ψηφοφόρους είναι να δοθούν λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας. Θέλουν μέτρα για να αναχαιτιστεί το «τσουνάμι» της ακρίβειας στην αγορά. Μέτρα για να μειωθούν οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος. Μέτρα για να μειωθούν οι τιμές στα καύσιμα. Μέτρα για να γίνουν πιο προσιτά τα βασικά είδη κατανάλωσης, που μετά τις αλλεπάλληλες αυξήσεις τους τελευταίους μήνες έχουν μετατραπεί σε είδη πολυτελείας.

Αν υπάρχει αυτό το πολιτικό σχέδιο και μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα, τότε ναι, ας πάμε σε πρόωρες εκλογές και ας αφήσουν οι «μονομάχοι» της πολιτικής τον λαό να κρίνει. Αν πάλι τα κόμματα εξουσίας δεν μπορούν να προτείνουν ένα ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από το οικονομικό αδιέξοδο, τότε ας εξαντληθεί η τετραετία και ας γίνουν οι εκλογές το ερχόμενο καλοκαίρι. Ετσι, δεν θα κινδυνεύσουν να τιναχθούν στον αέρα τα δημοσιονομικά της χώρας, που βρίσκονται σε ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο, δεν θα παραλύσει το κράτος, ενώ θα πρέπει να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για τα θέματα της οικονομίας, δεν θα στραφεί αλλού η προσοχή της εξωτερικής πολιτικής και των ενόπλων δυνάμεων, ενώ οι προκλήσεις των Τούρκων εντείνονται και οξύνονται, δεν θα βρεθεί η χώρα σε κατάσταση ακυβερνησίας, ενώ υφίστανται όλες οι παραπάνω κρίσιμες παράμετροι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου