Κυκλοφορούν ανάμεσά μας…

κυκλοφορούν-ανάμεσά-μας-851206

Στις φωτογραφίες με τις άγριες συμπλοκές των χούλιγκανς στον τελικό Κυπέλλου το 2017 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, που επανήλθαν στην επικαιρότητα μετά τη δολοφονία του 19χρονου παλικαριού στη Θεσσαλονίκη για οπαδικούς λόγους, ο φερόμενος ως δράστης της αποτρόπαιης πράξης, που σόκαρε το πανελλήνιο, όχι μόνο πρωταγωνιστεί στα επεισόδια πάνω στην πεζογέφυρα, αλλά ο φωτογραφικός φακός τον έχει απαθανατίσει να προσπαθεί να πλήξει στο πόδι με το μαχαίρι, που κρατούσε, αντίπαλο χούλιγκαν.

Με τον ίδιο τρόπο που σκότωσε τον Αλκη, ο 23χρονος επιτέθηκε και στον οπαδό της ΑΕΚ τον Μάιο του 2017, στον τελικό της ντροπής. Γεγονός που αποδεικνύει ότι πρόκειται για αδίστακτο παραβατικό άτομο του κοινού ποινικού δικαίου, που επιτιθόταν στα θύματά του με τον ίδιο τρόπο. Είναι πραγματικά άξιο απορίας, πώς δεν είχε αφαιρέσει και άλλη ανθρώπινη ζωή τόσα χρόνια, που δραστηριοποιούταν εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, πάντα με την ανοχή των οργανωμένων οπαδών της ομάδας του.

Επίσης, το γεγονός ότι οι φωτογραφίες από το Πανθεσσαλικό διέρρευσαν στα ΜΜΕ μερικές ώρες μόνο μετά τη σύλληψή του, δίνει να καταλάβουμε ότι οι αρχές, που τις έδωσαν στη δημοσιότητα, γνώριζαν πολύ καλά για ποιον πρόκειται. Αλλωστε, ο συγκεκριμένος χούλιγκαν είναι γνωστός στις αρχές για σειρά παραβατικών πράξεων, με αποκορύφωμα τις ληστείες που είχε διαπράξει και τις επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη, με πανομοιότυπο τρόπο, σε βάρος οπαδών αντίπαλων ομάδων, οι οποίοι ευτυχώς δεν είχαν την τύχη του 19χρονου Αλκη.

Από το 2019 εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης με τον 23χρονο, που κατηγορείται ότι επιτέθηκε μαζί με ακόμη τρία άτομα σε οπαδούς αντίπαλης ομάδας. Τα χτυπήματα, που δέχθηκαν τα θύματά του, ήταν ίδια με τα αντίστοιχα, που δέχθηκε ο Αλκης. Μόνο που τότε δεν ήταν τραγική η κατάληξη, όπως την περασμένη Δευτέρα. Για τρία χρόνια ο 23χρονος ήταν ελεύθερος, περιμένοντας να δικαστεί για την υπόθεση του Μαρτίου του 2019. Τρία χρόνια αλώνιζε στα γήπεδα, ασκώντας βία σε όποιον ήθελε. Τρία χρόνια έψαχνε το επόμενο θύμα του. Το βρήκε πριν από τέσσερις ημέρες και του έκοψε το νήμα της ζωής, επειδή η απάντηση στο ερώτημα, που απηύθυνε στον 19χρονο, δεν του άρεσε.

Από εδώ και στο εξής είναι σίγουρο ότι θα εφαρμόζεται ο νόμος και ο συγκεκριμένος δεν θα θέσει ξανά σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή. Γιατί όμως αυτό που εξελίσσεται από προχθές δεν έγινε πιο νωρίς; Γιατί έπρεπε να φύγει από τη ζωή ένα 19χρονο παλικάρι, που δεν είχε πειράξει ούτε μυρμήγκι; Γιατί η δικαιοσύνη στη χώρα μας εξακολουθεί να λειτουργεί με τη γνωστή γραφειοκρατική χρονοκαθυστέρηση, επιτρέποντας να κυκλοφορούν ανάμεσά μας ανθρωπόμορφα τέρατα, που δεν διστάζουν να σκοτώσουν, επειδή πήραν τη λάθος απάντηση σε γελοίο ερώτημα;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου