Οταν λειτουργούν τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας

οταν-λειτουργούν-τα-θεσμικά-όργανα-τη-851206

Τα υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης αντέδρασαν άμεσα στις περιπτώσεις των γονέων, που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, επειδή διαφωνούν με τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού, αυστηροποιώντας το νομικό πλαίσιο περί υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Στη συνέχεια, η Δικαιοσύνη επέδειξε ταχύτατα αντανακλαστικά, αναφορικά με τις υποθέσεις των αρνητών γονέων, που κλήθηκε να εξετάσει, με βάση τα στοιχεία των κατά τόπους Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Αποτέλεσμα της συντονισμένης δράσης Πολιτείας και Δικαιοσύνης ήταν οι πρώτες συλλήψεις γονέων, που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, επειδή διαφωνούν με τη χρήση μάσκας και τη διενέργεια τεστ αυτοδιάγνωσης για τον κορονοϊό. Ενώπιον του εισαγγελέα οι αιρετικές απόψεις περί πανδημίας και οι ψευτοεπαναστατικές θέσεις των υποτιθέμενων «θεματοφυλακών του Συντάγματος» έγιναν λόγια του αέρα και η προοπτική της καταδίκης από τα αρμόδια δικαστικά όργανα για το αδίκημα περί μη υποχρεωτικής φοίτησης των παιδιών συνέτισε τους αρνητές γονείς. Ηδη, σύμφωνα με πληροφορίες από τον νομικό εκπρόσωπο της γυναίκας ,που συνελήφθη προχθές στον Βόλο, η κόρη της επέστρεψε από χθες στο σχολικό περιβάλλον, μετά από σχεδόν δύο χρόνια.

Αυτό που έχει σημασία είναι να διασφαλίζεται το δικαίωμα στη μάθηση και να προστατεύονται τα παιδιά από επιλογές, οι οποίες θα διαταράσσουν τον ψυχισμό τους και την ομαλή διαδικασία κοινωνικοποίησης, που αρχίζει πρώτα και κύρια από το σχολείο. Στο σχολικό περιβάλλον και όχι αποκομμένα στο σπίτι τα παιδιά μπορούν να αναπτύξουν τον χαρακτήρα τους και να ενταχθούν στο κοινωνικό γίγνεσθαι, αφού προηγουμένως λάβουν τις απαραίτητες γνώσεις.

Η παρέμβαση Πολιτείας και Δικαιοσύνης στο ζήτημα των αρνητών γονέων ήταν επιβεβλημένη. Οι ευαίσθητες παιδικές ψυχές πρέπει να βρίσκονται στο σχολικό περιβάλλον. Οποιαδήποτε άλλη κατάσταση πληγώνει τα παιδιά και προκαλεί κινδύνους για την εξέλιξη της ψυχοσύνθεσής τους. Στη Μαγνησία υπάρχουν ακόμη τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις γονέων, που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, παρ’ ότι οι λειτουργοί της Εκπαίδευσης εξάντλησαν κάθε περιθώριο διαλόγου και πειθούς, μήνες τώρα, προκειμένου να τους αλλάξουν μυαλά.

Η περίπτωση της 33χρονης, που συνελήφθη με συνοπτικές διαδικασίες και οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, ενώ σήμερα επρόκειτο να δικαστεί στο Αυτόφωρο, αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα προς τη θλιβερή μειονότητα των αρνητών γονέων, οι οποίοι επικαλούμενοι θεωρίες συνωμοσίας και απόψεις, που ακροβατούν μεταξύ παραλογισμού και παραβατικότητας, διακινδυνεύουν τον ψυχισμό των ίδιων τους των παιδιών. Η Δικαιοσύνη πρέπει να αντιμετωπίσει και τις υπόλοιπες περιπτώσεις γονέων, που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, αρνούμενοι την εφαρμογή των μέτρων κατά της πανδημίας, με ταχύτητα και αυστηρότητα. Οχι μόνο μέχρι να διαπιστωθεί ότι τα παιδιά επέστρεψαν στο σχολείο, αλλά έως ότου διασφαλιστεί ότι έγινε όχι υπό την απειλή της Δικαιοσύνης, αλλά επειδή οι συγκεκριμένοι γονείς πράγματι αντιλήφθηκαν τη σπουδαιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου