Αδικοχαμένες ζωές και αναπάντητα «γιατί»

αδικοχαμένες-ζωές-και-αναπάντητα-γι-851206

Οι αποκαλύψεις στην υπόθεση του Βολιώτη παθολόγου, που συνταγογραφούσε φάρμακα σε ασθενείς με κορονοϊό, παρ’ ότι ο ίδιος ως ανεμβολίαστος είχε αναστείλει τη δραστηριότητά του, είναι καταιγιστικές, ωστόσο δεν πρέπει να προκαλούν έκπληξη. Μόνο θλίψη και οργή για τον εφιάλτη, που έζησαν οι πολίτες, οι οποίοι τον εμπιστεύτηκαν, ενώ ορισμένοι από αυτούς, όπως καταγγέλλουν στενά συγγενικά τους πρόσωπα, κατέληξαν, αφού χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι να μεταβούν στο νοσοκομείο, αναζητώντας πραγματική ιατρική βοήθεια.

Επρεπε να μεσολαβήσουν τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες δικαστικές και ιατρικές αρχές. Στο μεταξύ, τα βίντεο του αντιεμβολιαστή γιατρού με τις προπαγανδιστικές του απόψεις κατά των εμβολίων έκαναν τον γύρο του διαδικτύου για μήνες, ενώ το καλοκαίρι ο Ιατρικός Σύλλογος του επέβαλε χρηματικό πρόστιμο για τη διακίνηση απόψεων κατά του εμβολιασμού, τη στιγμή που καταβαλλόταν τιτάνια προσπάθεια να χτιστεί το απαιτούμενο τείχος ανοσίας κατά του κορονοϊού.

Αν είχαμε πετύχει τον στόχο για τον εμβολιασμό του πληθυσμού, σε ποσοστό άνω του 80% μέχρι τις αρχές φθινοπώρου, η επιδημιολογική εικόνα της χώρας θα ήταν τελείως διαφορετική. Πιθανότατα, θα είχαμε αποφύγει την εκατόμβη των νεκρών, που καταγράφηκε τον περασμένο μήνα και σίγουρα δεν θα ξεπερνούσαν το ένα εκατομμύριο τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Σε χώρες με αυξημένα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης, όπως η Πορτογαλία, ο αριθμός των νεκρών κινείται σε μονοψήφια επίπεδα κάθε μέρα, ενώ και οι ημερήσιες μολύνσεις είναι απειροελάχιστες σε σχέση με την κατάσταση στη χώρα μας και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, όπου οι ιδέες των αντιεμβολιαστών επηρέασαν σε καθοριστικό βαθμό χιλιάδες πολίτες και όπως προκύπτει από τα γεγονότα προκάλεσαν αντίστοιχο αριθμό θανάτων.

Γιατί, αν οι ασθενείς του αντιεμβολιαστή γιατρού είχαν κάνει το εμβόλιο, όπως τονίζει σε κάθε ευκαιρία η επιστημονική κοινότητα εδώ και μήνες, όλα θα ήταν διαφορετικά. Οσοι νοσηλεύτηκαν σε βαριά κατάσταση και ξεγλίστρησαν από του χάρου τα δόντια την τελευταία στιγμή, θα είχαν ξεπεράσει την περιπέτειά τους πολύ πιο ήπια, ενώ όσοι έχασαν τη ζωή τους, σήμερα θα ήταν πιθανώς ανάμεσά μας και θα ετοιμάζονταν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με τις οικογένειές τους.

Στα σπίτια των νεκρών από τον κορονοϊό το πένθος είναι βαρύ και τα ερωτήματα για το πώς χάθηκαν σε λίγες μέρες ασθενείς ακόμη και χωρίς υποκείμενα νοσήματα, θα παραμείνουν αναπάντητα γεμίζοντας ένοχες όσους έμειναν πίσω για να αναρωτιούνται, μήπως δεν προσπάθησαν αρκετά ώστε να πείσουν τους δικούς τους ανθρώπους να ακούσουν την επιστήμη και να κλείσουν τα αφτιά τους στους ανεύθυνους συνωμοσιολόγους, που από ό,τι φαίνεται εξακολουθούν να δρουν ανεξέλεγκτα και να παίρνουν κόσμο στον λαιμό τους. Η τιμωρία τους από τη δικαιοσύνη πρέπει να είναι παραδειγματική. Στα μάτια της κοινωνίας έχουν σίγουρα καταδικαστεί…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου