Μία εφιαλτική εμπειρία, που λειτουργεί σαν καμπανάκι αφύπνισης

μία-εφιαλτική-εμπειρία-που-λειτουργε-347808

Η εφιαλτική εμπειρία της 56χρονης Βολιώτισσας, που εδώ και επτά μήνες παλεύει με τις επιπλοκές του κορονοϊού, όχι μόνο συγκλονίζει, αλλά πρέπει να λειτουργεί σαν καμπανάκι αφύπνισης για τους δεκάδες χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν. Στη Μαγνησία το σχετικό ποσοστό ξεπερνά το 47%, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες, αν δεν υπήρχαν τα ραντεβού εμβολιασμού για την τρίτη δόση, το εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Βόλου δεν θα υποδεχόταν περισσότερους από 20 με 30 πολίτες, σε καθημερινή βάση.

Η 56χρονη, που νόσησε στα μέσα του περασμένου Μαρτίου και ακόμη ταλαιπωρείται από τα προβλήματα, που προκάλεσε στον οργανισμό της ο κορονοϊός, μίλησε στη στήλη με σκοπό να αφυπνίσει τους πολίτες και να εκπέμψει ξεκάθαρο μήνυμα, ότι το τσίμπημα της βελόνας για τη χορήγηση του εμβολίου και η πιθανή αδιαθεσία, που μπορεί να μας προκαλέσει, δεν είναι τίποτα, μπροστά στον εφιάλτη, που η ίδια έζησε. Οι πνεύμονές της έχουν υποστεί μόνιμη βλάβη, ενώ οι οδυνηρές μνήμες από τη σχεδόν 20ήμερη νοσηλεία της στη ΜΕΘ covid του Νοσοκομείου Βόλου, όπου πηγαινοέρχονταν οι λευκοί σάκοι για τη μεταφορά των ασθενών, οι οποίοι έχαναν τη ζωή τους από τον κορονοϊό, δεν θα σβήσουν ποτέ από το μυαλό της.

Η μονάκριβη κόρη της τής έδωσε δύναμη για να βγει ζωντανή από την εντατική και να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της μετά από μήνες φυσιοθεραπείας και εξειδικευμένων προγραμμάτων αποκατάστασης των ακρών της, που είχαν ατροφήσει, και του σώματός της, που είχε παραλύσει από την πολυήμερη ακινησία.

Μία γυναίκα χωρίς προβλήματα υγείας, έφτασε λίγο πριν τον θάνατο και επτά μήνες μετά τα πρώτα συμπτώματα του κορονοϊού, την εφιαλτική εμπειρία των 40 περίπου ημερών νοσηλείας και τους έξι μήνες πάλης με τις επιπλοκές απευθύνεται δημόσια στους συμπολίτες της και τους προτρέπει να θωρακίσουν τον οργανισμό τους με το μοναδικό αποτελεσματικό όπλο απέναντι στην πανδημία.

Χθες μάλιστα, όταν η στήλη επικοινώνησε μαζί της, μόλις είχε κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Τον περασμένο Μάρτιο, όταν νόσησε, δεν είχαν ανοίξει τα ραντεβού εμβολιασμού για τη δική της ηλικιακή ομάδα. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα είχε ζήσει τον εφιάλτη των τελευταίων επτά μηνών.

Η μαρτυρία της έρχεται την ώρα, που η επιδημιολογική εικόνα του νομού Μαγνησίας είναι η χειρότερη από τον περασμένο Δεκέμβριο. Καθημερινά καταγράφονται νέα αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων, ενώ στο Νοσοκομείο οι κλινικές κορονοϊού ανοίγουν η μία μετά την άλλη. Αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των ειδικών, οι καταστάσεις θα χειροτερέψουν σε δραματικό βαθμό, καθώς δεν υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα προφύλαξης του πληθυσμού. Μοναδικό όπλο ήταν και παραμένει το εμβόλιο. Οσοι δεν το αντιλαμβάνονται, ας βάλουν για λίγο τον εαυτό τους στη θέση της 56χρονης συμπολίτισσάς τους, που γλίτωσε από του Χάρου τα δόντια, κυριολεκτικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου