Τα πρώτα θετικά μηνύματα από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Τελευταία ενημέρωση: 2021-09-14, 14:45:09
Τα πρώτα θετικά μηνύματα από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Του Γιώργου Λαμπράκη

Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η νέα σχολική χρονιά άρχισε στη Μαγνησία χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Η χρήση μάσκας είναι και φέτος υποχρεωτική, όπως και η προσκόμιση τεστ αυτοδιάγνωσης για τους μαθητές και μοριακού τεστ από τους εκπαιδευτικούς. Το νέο δεδομένο τη φετινή σχολική χρονιά είναι η δυνατότητα εμβολιασμού των μαθητών άνω των 12 ετών.

Οι αρνητές του εμβολιασμού, που δυστυχώς παραμένουν αρκετοί, συνεχίζουν να πολεμούν τα εμβόλια. Με τη στάση τους προσπαθούν να δυναμιτίσουν το κλίμα και να ανατρέψουν τον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας, που δεν κάνει τίποτα άλλο από το να εφαρμόζει τις οδηγίες των ειδικών, με μείζονα στόχο να μην κλείσουν τα σχολεία.

Η χρήση της μάσκας απέτρεψε κατά τη διάρκεια των πανδημικών κυμάτων, που προηγήθηκαν, ανεξέλεγκτες καταστάσεις Ο εμβολιασμός προστάτεψε το σύστημα υγείας και έσωσε χιλιάδες ζωές. Η κεντρική εξουσία, στην προσπάθειά της να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας και το πιο σημαντικό να διαφυλάξει την ομαλή λειτουργία των σχολείων, έθεσε σε ισχύ το πλαίσιο επανεκκίνησης της εκπαίδευσης με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που εισηγήθηκαν οι ειδικοί και μπορούν να διασφαλίζουν ότι δεν θα έχουμε τα περυσινά παρατράγουδα.

Η διδασκαλία με τη χρήση μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι έτσι κι αλλιώς εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία. Θα χρειαστεί και φέτος μεγάλη υπομονή από όλες τις πλευρές, έτσι ώστε να αποφεύγονται καταστάσεις όπως αυτές που ζήσαμε την περσινή σχολική χρονιά με το κλείσιμο των σχολείων και την αναστολή της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Στην προσπάθεια το τελευταίο που χρειάζονται μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι οι αντιδράσεις, είτε μεμονωμένες, είτε οργανωμένες, ενάντια στους εμβολιασμούς.

Οσοι δεν μπορούν να αντιληφθούν την αναγκαιότητα των μέτρων, «τορπιλίζουν» τη συνολική προσπάθεια της χώρας και των πολιτών να προσαρμοστούν στη νέα κανονικότητα. Οσοι θεωρούν ότι η πανδημία  του κορονοϊού είναι παγκόσμια συνωμοσία για να περιοριστούν οι ατομικές μας ελευθερίες, είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και πρέπει να απομονωθούν. Πρέπει σίγουρα να κρατηθούν μακριά από τα σχολεία και την εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι μαθητές και οι δάσκαλοί τους πρέπει να παραμένουν απερίσπαστοι, ώστε να επικεντρώνονται στην εκπαιδευτική διαδικασία και να φροντίζουν για την πιστή εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων, που τέθηκαν από χθες σε ισχύ και η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύουν την καθημερινότητα των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών, καθώς και των μαθητών, που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και πρέπει να υποβάλλονται συνεχώς σε τεστ αυτοδιάγνωσης.

Η πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς έδειξε ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου μπορεί να εφαρμοστεί και να αποδώσει, αν όλες οι πλευρές λειτουργούν με υπευθυνότητα. Το πρώτο δείγμα είναι θετικό και πρέπει να διασφαλίζονται, για να έχουμε ανάλογη συνέχεια, η διαρκής επαγρύπνηση των διευθυντών των σχολείων και η συμμόρφωση μαθητών και εκπαιδευτικών στα νέα δεδομένα.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
4
=