ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εύλογα τα ερωτήματα

εύλογα-τα-ερωτήματα-526411

Μόλις αρχίζουν και επιδεινώνονται τα επιδημιολογικά στοιχεία της πανδημίας, οι πρώτοι που επηρεάζονται είναι οι επαγγελματίες της εστίασης και της διασκέδασης.

Αυτό επιβεβαιώνεται μετά και τις έκτακτες ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας για τη λειτουργία χώρων διασκέδασης, όπως τα καλοκαιρινά clubs. Κι όμως, τα όσα ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς ισχύουν από τα μέσα Μαΐου, που επανεκκίνησε ο κλάδος της εστίασης. Ολοι αυτοί οι περιορισμοί ως προς τους καθήμενους πελάτες των κέντρων διασκέδασης ισχύουν από τότε. Κατά συνέπεια, δύο είναι τα ενδεχόμενα, που εξηγούν τις επίμαχες ανακοινώσεις:

Είτε διαπιστώθηκε η απόλυτη καταστρατήγηση των συγκεκριμένων περιορισμών, με αποτέλεσμα τη ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού μετά από πάρτι, που ο ένας διασκέδαζε πάνω στον άλλον, είτε ο Ν. Χαρδαλιάς θέλησε να προειδοποιήσει για τελευταία φορά τους καταστηματάρχες της εστίασης ότι αν εντοπιστούν να μην εφαρμόζουν τα μέτρα θα δουν τις επιχειρήσεις τους να βάζουν λουκέτο.

Ολα αυτά λίγα 24ωρα πριν αποφασίσουν οι επαγγελματίες της εστίασης αν θα λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους ως αμιγείς χώρους μόνο για εμβολιασμένους ή ως μεικτούς. Πάντως και στο ένα και στο άλλο ενδεχόμενο, οι ίδιοι θα πρέπει να κάνουν τους ελεγκτές και τους αστυνομικούς, προκειμένου να επιτρέπουν την είσοδο σε όσους έχουν κάνει εμβόλιο ή rapid test.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου