ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τρέμουν για επαναφορά μέτρων

τρέμουν-για-επαναφορά-μέτρων-529605

Εντονη ανησυχία προκαλούν στους εμπόρους στον Βόλο τα σενάρια επαναφοράς μέτρων και περιορισμών, που καταργήθηκαν μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, καθώς η εικόνα της πανδημίας τότε παρουσίαζε διαρκή αποκλιμάκωση.

Οι εκτιμήσεις των ειδικών για την ταχεία εξάπλωση της ινδικής μετάλλαξης του κορονοϊού και τα επίσημα στοιχεία για «φρενάρισμα» των εμβολιασμών κάνουν τους ανθρώπους της αγοράς να αγωνιούν και να εύχονται να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να επιστρέψουμε σε καταστάσεις, όπως αυτές που ζήσαμε από το φθινόπωρο του 2020 μέχρι τον φετινό Μάιο.

Ειδικά τώρα που άρχισαν οι θερινές εκπτώσεις και προκύπτουν σημάδια τόνωσης της αγοραστικής κίνησης, το τελευταίο που χρειάζεται το λιανεμπόριο είναι νέα μέτρα και απαγορεύσεις που θα προκαλέσουν ανυπολόγιστη ζημιά στον πολύπαθο κλάδο και θα ανατρέψουν τους σχεδιασμούς για επιστροφή της οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Οι εκπρόσωποι των εμπόρων δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο από το να εύχονται να μην αλλάξουν τα ισχύοντα δεδομένα. Στα εμπορικά καταστήματα τα μέτρα για τη χρήση μάσκας και τις αποστάσεις τηρούνται, ωστόσο το ζήτημα των εμβολιασμών είναι αυτό που θα καθορίσει τις εξελίξεις.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου